Komt er dan toch nog een 'Mummy'-deel met Brendan Fraser én Rachel Weisz?

Komt er dan toch nog een 'Mummy'-deel met Brendan Fraser én Rachel Weisz?

Dit is het juiste moment...

Een nieuw gerucht in de wandelgangen weet fans wereldwijd behoorlijk op te hypen. Momenteel staat acteur Brendan Fraser (52) na een lange afwezigheid weer helemaal in de schijnwerpers.

Hij verschijnt binnenkort in No Sudden Move van Steven Soderbergh, scoorde een belangrijke rol in Killers Of The Flower Moon van Martin Scorsese, heeft een hoofdrol te pakken in het DCU dankzij de HBO Max serie Doom Patrol (waarvan het derde seizoen begint) en speelt in het volgende project van Darren Aranofsky, genaamd The Whale.

De 'Brendan Fraser Renaissance', ook wel bekend als de 'Brenaissance', is duidelijk in volle gang. Maar nu gaan tevens verhalen rond dat Hollywood zowel Fraser als Rachel Weisz probeert over te halen nog eenmaal terug te keren voor een laatste deel in The Mummy franchise.

De twee eerste delen (1999/2001) waren gigantische hits aan de box-office en lanceerden hun beide carrières. Het voorlopig laatste deel (2008) presteerde een stuk minder, mede door het feit dat Weisz noodgedwongen werd vervangen door Maria Bello.

Legacy-vervolgen
In de afgelopen jaren lijken legacy-vervolgen veel aantrekkingskracht te hebben op bioscoopbezoekers, eigenlijk meer dan complete reboots. Fanfavorieten na lange tijd terugbrengen in een afsluitend avontuur, lijkt steeds opnieuw de beste keuze.

Kijk maar naar de opwinding die ontstond voor het aankomende Ghostbusters: Afterlife en de nieuwste Halloween. En zo staan er de komende jaren nog wel meer titels op de planning. Hoe gaaf zou het zijn als we The Mummy: Legacy daaraan toe kunnen voegen?

NieuwsFilm

meest populair