Hoe past Marvel-film 'Shang-Chi' binnen de tijdlijn van het Marvel-universum?

Hoe past Marvel-film 'Shang-Chi' binnen de tijdlijn van het Marvel-universum?

We horen hoe de film in het geheel past.

Fans van het Marvel Cinematic Universe bleven de laatste tijd nog een beetje in het duister als het aankomt op de plaats van de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in de tijdlijn. Daar hebben we nu gelukkig een antwoord op dankzij regisseur Destin Daniel Cretton.

Phase 4 van het Marvel-universum is al in volle gang. Tot nu toe kwamen onder meer drie series uit die zich allemaal chronologisch afspeelden voor Avengers: Endgame. Maar de film Black Widow was dan weer daarna gesitueerd.

Wanneer speelt Shang-Chi zich af?
De vraag voor fans was nog altijd wanneer Shang-Chi zich af zou spelen. Gespeculeerd werd dat dit tijdens jaren tussen The Snap en The Blip in was.

Maar als je dat had verwacht, vergis je je. De film speelt zich "duidelijk af in heden van de MCU-tijdlijn," vertelde Cretton aan de site Fandango. Hij bevestigde vervolgens nog eens ("ja, ja") dat de film zich afspeelt in het 'heden' van het MCU.

De film, zal ons daarmee van alles kunnen leren over het achtergrond van Shang-Chi, zijn vader The Mandarin en de positie van de Ten Rings-organisatie na de Snap. De vraag is ook heel erg wat dit precies betekent voor de realiteit van het MCU na die tijd.

Gelukkig leren we het snel, want de nieuwste Marvel-film draait begin september in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair