Scifi-topper 'Dune' op een TV kijken is ronduit belachelijk

Scifi-topper 'Dune' op een TV kijken is ronduit belachelijk

Denis Villeneuve wil dat je naar de bioscoop gaat.

Over enkele weken zal ⊃∪∩⪽ in première gaan tijdens de 78e editie van het Filmfestival van Venetië. Daarna zullen ongetwijfeld de eerste reacties en mogelijk recensies verschijnen waaruit opgemaakt kan worden of de film ook daadwerkelijk de topper is waarop iedereen hoopt.

De aanwezige mensen tijdens het Filmfestival zullen de film van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) uiteraard te zien krijgen op het grote scherm en dat is voor Villeneuve de enige juiste manier om de scifi-actiefilm te bekijken.

"Eerlijk gezegd, het kijken van Dune op een televisie kan ik het beste vergelijken met het besturen van een speedboot in je badkuip. Voor mij is het belachelijk. Het is een film die is gemaakt als een eerbetoon aan de kijkervaring op het grote scherm," aldus de Canadese filmmaker.

Direct te zien op HBO Max
Dat de film in de States ook gelijk een maand op HBO Max staat begrijpt hij, maar blij is hij er nog altijd niet mee. "Voorop staat is dat de pandemie de vijand van de bioscoop is. Dat is het punt. We begrijpen dat de filmindustrie momenteel onder enorme druk staat. Dat begrijp ik," geeft Villeneuve toe. "Over de manier waarop het gegaan is, stemt me nog steeds niet tevreden."

En zo wordt duidelijk dat Warner Bros. met de keuze om alle grote bioscoopreleases in 2021 ook gelijk op HBO Max te zetten weinig vrienden heeft gemaakt. In de States verschijnt de film op 22 oktober, in Nederland al op 16 september!



NieuwsFilm

meest populair