Dit is het grootste risico dat Marvel Studios genomen heeft volgens Marvel-baas Kevin Feige

Dit is het grootste risico dat Marvel Studios genomen heeft volgens Marvel-baas Kevin Feige

En jawel, het bevindt zich iets meer dan tien jaar in het verleden.

Marvel-baas Kevin Feige denkt dat het casten van Robert Downey Jr. als Tony Stark in de film Iron Man het grootste risico is dat de studio genomen heeft tot nu toe.

Het Marvel Cinematic Universe bestaat nu meer dan 13 jaar en bestaat zo nu en dan uit wat interessante creatieve keuzes. Maar wat Feige betreft is de meest gedurfde nog altijd het casten van Downey Jr., die in de tijd dat hij gecast werd echt nog in ongenade verkeerde.

Robert Downey Jr.
In de jaren 2000 bedacht Marvel Studios dat het zijn eigen films moest maken, zodat het daarmee volledige creatieve controle zou hebben over zijn projecten. Voor die tijd werd nog samengewerkt met Fox en Sony aan X-Men en Spider-Man films.

Toen Marvel besloot een Iron Man-film te maken als lanceerproject, werd dat met argusogen bekeken. Maar Marvel ging ervoor en castte zelfs Downey Jr., die op dat moment nog worstelde met drugs, een worsteling die heel publiekelijk plaatsvond en hem zelfs in de bak deed belanden.

"Ik had het geluk dat ik betrokken was bij de eerste Spider-Man en X-Men films. Maar we wilden een Iron Man-film maken," vertelde Feige. "En ik denk nog altijd dat het grootste risico - en het voelt nu raar om dat te zeggen - het casten van Robert Downey Jr. was; dat was zowel het grootste risico als de belangrijkste keuze in het vestigen van het Marvel Cinematic Universe. Zonder Robert zouden we hier vandaag niet zitten, dat geloof ik echt."

"Hij was een buitengewoon acteur. Iedereen wist dat hij een buitengewoon acteur was. Maar hij was geen actiester. En we wisten snel dat het risico was om hem niet te casten. En Jon Favreau had een visie voor die film met Robert in de rol. Die beslissing en het succes daarvan, gaf ons de moed om meer risico's en keuzes te maken."

NieuwsFilm

meest populair