'Black Widow' verdiende gestoord veel op Disney+ en doet het matig aan de box office

'Black Widow' verdiende gestoord veel op Disney+ en doet het matig aan de box office

Black Widow lijkt een tegenvallende release te zijn als het op box office aankomt.

Er is veel te doen rond de release van Marvel-film Black Widow. Disney en actrice Scarlett Johansson liggen nog altijd fors in de clinch. Intussen heeft Disney wel een klein feestje te vieren rond de film.

Disney heeft namelijk bekendgemaakt dat de film al 125 miljoen dollar heeft opgebracht op streamingdienst Disney+. Daarmee is de film door zo'n 4,1 miljoen kijkers vroeg gekocht via VIP-toegang. Als je de verdienste via Disney+ meerekent, komt de film uit op een box office van bijna een half miljard.

Niet hersteld
Daarmee is de wereldwijde box office duidelijk nog niet hersteld van de tegenslagen van het coronavirus. Hoe dan ook wilde Marvel Studios de film al langer graag eindelijk uitgebracht hebben, met name nu Phase 4 in volle gang is met al vier series op Disney+.

Niet al te lang voor de bioscooprelease van Black Widow werd al bekendgemaakt dat de film in Nederland te zien zou zijn via VIP-toegang op Disney+. In Nederland betaal je dan 21,99 euro voor de film en in de Verenigde Staten zo'n 30 dollar.

Dat heeft dus een behoorlijk grote opbrengst opgeleverd, en het zou zomaar de succesvolste filmrelease op streamingdienst DIsney+ kunnen zijn. Tegelijk is het ook een van de slechtst verdienende MCU-films die tot nu toe verschenen zijn.

Marvel-baas Kevin Feige vertelde al dat zijn films wat hem betreft geen hybride release gaan krijgen, maar de vraag is of hij zich aan die belofte gaat houden. De exclusieve bioscooprelease van Eternals is bijvoorbeeld nog onzeker. En Shang-Chi draait dan wel exclusief in de bioscoop, maar komt al 45 dagen later op streamingdiensten.

NieuwsFilm

meest populair