'Dune' eindigt mogelijk als een trilogie (of zelfs meer)

'Dune' eindigt mogelijk als een trilogie (of zelfs meer)

De scifi-film gaat over twee weken officieel in première.

Eén ding over de scifi-verfilming Dune is in ieder geval zeker: er spelen heel wat grote namen in de film én als er meer films verschijnen dan komen er misschien nog veel meer sterren bij. Bij aanvang is al duidelijk dat er minimaal een tweede deel moet verschijnen om het originele verhaal van Frank Herbert af te ronden.

Of dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, aangezien Warner Bros. eerst de box office-score afwacht. Mocht het groene licht gaan schijnen, dan lijkt regisseur Denis Villeneuve mogelijk zelfs te mikken op een trilogie.

'The Messiah of Dune' als derde film
"Er is ook Dune's tweede boek, 'The Messiah of Dune', dat een buitengewone film zou kunnen worden. Ik heb altijd gedacht dat er een trilogie zou kunnen zijn; daarna zullen we zien. Het is jaren werk; verder dan dat kan ik niet kijken," aldus Villeneuve tegenover CBC Radio Canada.

"Het boek heeft zoveel te bieden. Er zijn zoveel fantastische details over de verschillende culturen. Om dat te behouden en de tijd te hebben om dat in beeld te brengen, moesten we al belangrijke keuzes maken," voegde de filmmaker toe.

Zo blijkt dat Villeneuve zelf al rekening heeft gehouden met méér dan een vervolgfilm. Overigens mikt HBO Max ook nog op de serie Dune: The Sisterhood. De opnames daarvoor moeten nog starten.

De film Dune staat gepland voor 16 september. Op 3 september gaat de scifi-film in première tijdens het Filmfestival van Venetië. Er zijn rollen voor onder meer Timothée Chalamet als Paul Atreides, Stellan Skarsgård als Baron Vladimir Harkonnen en Zendaya als Chani.

NieuwsFilm

meest populair