Deze film is de schuldige dat 'Alien 5' niet gemaakt is

Deze film is de schuldige dat 'Alien 5' niet gemaakt is

Neill Blomkamp vermoedt dat Chappie niet veel goeds heeft gedaan.

De Zuid-Afrikaanse filmmaker Neill Blomkamp leek na de film District 9 een grote toekomst te hebben in Hollywood. Hij dacht op een zeker moment zelfs een nieuwe vervolgfilm te kunnen maken in de Alien-franchise.

Ondertussen liggen zijn plannen voor Alien 5 al even in de prullenbak en hij kijkt met weinig plezier terug op het moment dat duidelijk werd dat zijn project werd geweigerd door regisseur en bedenker Ridley Scott en studio 20th Century Fox. Hij denkt zelfs dat zijn flop Chappie mogelijk roet in het eten heeft gegooid.

"Het is mogelijk dat Ridley naar Chappie keek en zei: 'Deze man kan geen Alien doen, dus laten we gewoon doorgaan'. Ik had ook medelijden met Sigourney omdat ze echt geïnteresseerd was in wat ik had bedacht," aldus Blomkamp.

Ander gevoel dan 20th Century Fox
"Ik had het gevoel dat er een kans was om nog een film met Sigourney Weaver te maken op een manier die misschien zou voldaan aan wat mensen wilden," aldus de regisseur. "Wat niet logisch is, is dat ik het gevoel heb dat het publiek deze film wel wilde."

"Ik ga niet natuurlijk twee jaar aan een film werken om vervolgens voor lul te worden gezet, en dan te moeten rondhangen en bier drinken. Dat is exact de reden waarom ik nooit meer aan bestaande titels wil werken op basis van andermans spullen," sluit de teleurgestelde Blomkamp af.



NieuwsFilm

meest populair