Actrice Jessica Chastain is bang voor permanente gezondheidsschade na laatste rol

Actrice Jessica Chastain is bang voor permanente gezondheidsschade na laatste rol

Het spelen van Tammy Faye was geen makkelijke opgave.

De nodige acteurs en actrices gaan vaak erg ver voor een bepaalde rol. Jessica Chastain is bang dat ze iets te ver is gegaan en dat haar huid nu permanent beschadigd is.

De actrice kruipt in de huid van tv-evangelist Tammy Faye Bakker in The Eyes of Tammy Faye, maar raakte in paniek toen haar voor de eerste keer de make-up werd aangebracht. Nu laat ze weten waarom.

Reactie
Zo zegt Chastain, eveneens bekend van Zero Dark Thirty, IT: Chapter 2 en Lawless: "Ik had echt zoiets van: hoe moet ik me nu gedragen? Mensen denken dat het makkelijker is, achter een laag make-up te zitten, maar dat is het echt niet. Je moet door de make-up heen reiken. De make-up moet niet de prestatie zijn''.

''Tammy Faye was een hele emotionele vrouw en ik was bang dat ik niet overtuigend genoeg over zou komen. Ik moest er echt wel even aan wennen om haar te kunnen spelen''.

Extreem lang
Het duurde dan ook extreem lang om eruit te kunnen zien als Faye. De 44-jarige actrice moest bijna elke dag vier uur in de make-up kamer zitten, maar een keer duurde het zelfs bijna 8 uur. Eerder dit jaar verscheen de trailer en de actrice is bijna niet meer te herkennen!

''Ik werd gewoon af en toe niet lekker, omdat het zo zwaar was'' gaat ze verder. ''Het was ook echt heet. Ik werd hier een beetje bang van en begon me zorgen te maken over mijn bloedsomloop. Tegen de tijd dat ik eindelijk mocht acteren had ik eigenlijk al geen energie meer...''

Schade
De actrice zegt dan ook dat dit allemaal wel eens gevolgen zou kunnen hebben: ''Ik weet bijna zeker dat ik hierdoor blijvende schade aan mijn huid heb aangericht. Ik eet heel gezond en zorg voor voor mezelf, maar om elke dag met zo'n dikke laag make-up rond te lopen zorgt ervoor dat je huid uitrekt. Ik vond mezelf dan ook echt ouder uitzien na de opnames. Maar het is goed, het is ook voor mijn kunst''.

NieuwsFilm

meest populair