'Mission: Impossible 7' bevat gevaarlijkste stunt ooit voor Tom Cruise

'Mission: Impossible 7' bevat gevaarlijkste stunt ooit voor Tom Cruise

Cruise gaat wéér een stapje verder in zijn nieuwste missie.

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over Mission: Impossible 7. We weten nog steeds niet wat de officiële titel van het nieuwe deel is, maar tijdens de presentatie van Paramount gedurende CinemaCon in Las Vegas, werden wel de eerste beelden onthuld.

In deze beelden was te zien hoe Tom Cruise met stuntmannen werkt aan een scène waarin hij met een motor van een enorm steile baan en klif afrijdt, waarna hij van de motor springt en een parachute opent om vervolgens op de grond te landen. Scenarist-regisseur Christopher McQuarrie noemde het niet alleen de gevaarlijkste stunt in de film, maar ook veruit de gevaarlijkste stunt uit de hele franchise.

Om de stunt te laten slagen, moest Cruise 500 uur aan skydive-training doen, deed hij 13.000(!) sprongen met een motor en hebben ze er maanden over gedaan om in Noorwegen de 'afgrond' te bouwen. De beelden eindigden met de daadwerkelijke stunt, die Cruise opnieuw op spectaculaire wijze uitvoerde. Volgens de stuntcoördinator voerde hij de stunt op die dag wel zes keer uit. Het publiek van CinemaCon was er overigens net zo enthousiast over.

McQuarrie had één kleine toevoeging aan de beelden:

"Het enige dat me banger maakt, is wat we gepland hebben voor MI8."

Dat belooft dus nog wat! Mission: Impossible 7 bereikt in mei 2022 wereldwijd de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair