Nieuwe Hugh Jackman-film 'Reminiscence' blijkt een gigantische flop

De film doet het heel erg slecht aan de box office.

Reminiscence had in normale omstandigheden een blockbuster kunnen worden die de box-office enige weken gedomineerd had. Het is een volledig origineel concept, geschreven en geregisseerd door Westworld-maker Lisa Joy, die met deze film haar regiedebuut maakt.

De film heeft een hoofdrol voor acteur Hugh Jackman als veteraan uit het leger. Hij leeft in een post-apocalyptisch Miami, waar hij een klein bedrijfje heeft. Daarmee laat hij mensen hun herinneringen naar keuze opnieuw beleven, totdat een mysterieuze vrouw zijn hele bestaan op z'n kop zet en hem in een grote samenzwering betrekt.

Gigantische flop
Helaas lijkt het er niet op dat de film een succes is. Sterker nog, hij debuteert met een wel heel teleurstellende score aan de box-office.

Reminiscence opende in de Verenigde Staten met een box office van net iets minder dan 2 miljoen dollar, over een periode van drie dagen. Daarmee beleefde de film het slechtste driedaagse debuut van een film die in 3.000 bioscopen te zien was in het land.

En dat niet alleen, over de rest van de wereld werd net iets meer dan 3,5 miljoen dollar verdiend, waarmee Reminiscence op een totale box-office van net 5,5 miljoen dollar zit.

Gezien het budget van tussen de 53 en 68 miljoen dollar, valt dat behoorlijk tegen en heeft de film nog heel ver te gaan voordat het budget is terugverdiend.

Dit komt natuurlijk voor een deel door het coronavirus. De deltavariant is veel besmettelijker dan eerdere varianten van COVID-19 en zorgt ervoor dat het publiek niet snel naar de bioscoop trekt. Los daarvan is het de vraag hoeveel interesse mensen onder normale omstandigheden zouden hebben, maar daar is natuurlijk geen antwoord op te geven.

NieuwsFilm

meest populair