De bizarre reden waarom Michael Caine de bijnaam 'Snake Eyes' heeft

De bizarre reden waarom Michael Caine de bijnaam 'Snake Eyes' heeft

8 jaar zonder te knipperen?!

Michael Caine is al decennia lang een bekende en geliefde acteur. Vele acteurs kijken naar hem op en dat is ook wel begrijpen na het onderstaande verhaal gelezen te hebben.

Caine, o.a. bekend van Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie, heeft onthuld dat hij acht jaar lang probeerde niet met zijn ogen te knipperen. Hij had namelijk in een boek, genaamd 'Teach Yourself Acting', gelezen dat hij daardoor beter zou kunnen acteren.

Reactie
Zo zegt de acteur: "Toen ik hiermee begon dacht mijn moeder, en iedereen eigenlijk, dat ik gek was geworden. Ze dachten dat ik een psychopaat was en meerdere mensen werden echt doodsbang van me."

Ondertussen knippert Caine in het dagelijkse leven wel weer met zijn ogen, maar tijdens opnames van films doet hij dit nog steeds niet. Hierdoor heeft hij de bijnaam Snake Eyes gekregen.

Niet de enige
Caine is echter niet de enige grootheid die zo ver gaat voor zijn rollen. Anthony Hopkins knipperde namelijk ook niet met zijn ogen voor zijn rol als Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs.

Caine vervolgt: "Op die manier kan je het publiek voortdurend betoveren, niet omdat je niet met je ogen knippert, maar omdat je niet beweegt. Dat straalt kracht uit."

NieuwsFilm

meest populair