'Dune' snel in Nederlandse bioscopen

'Dune' snel in Nederlandse bioscopen

De scifi-film komt toch rap uit in vergelijk met het thuisland.

Warner Bros. gaat de scifi-boekverfilming ⊃∪∩⪽ een extra lange 'internationale run' geven voordat de film ook in Noord-Amerika verschijnt. De veelbelovende film van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) verschijnt een ruime maand eerder in onder meer Nederland dan in de States.

Dit wordt bevestigd door twee nieuwe tv-trailers die voor Dune online zijn verschenen. Die spotjes onthullen dat Dune daadwerkelijk vanaf 16 september in de Nederlandse bioscopen verschijnt, terwijl voor de States wordt vastgehouden aan 22 oktober dit jaar.

De reden mag duidelijk zijn. Op 22 oktober verschijnt het $165 miljoen kostende Dune ook online op HBO Max en daarmee zal de film ook illegaal flink in omloop komen en dat heeft wereldwijd ongetwijfeld financiële consequenties.

Eerste Nederlandse tv-trailers Dune
Hieronder zie je de twee tv-trailers 'Together' en 'Lead' voor de film die zich vooral zal richten op Timothee Chalamet als Paul Atreides. Hij zal een belangrijke rol spelen in het verhaal dat zich grotendeels op de woestijnplaneet Arrakis afspeelt, daar waar ook de Fremen en de Harkonnen wonen - nog los van de enorme zandwormen.





NieuwsFilm

meest populair