'The Flash' is geen superheldenfilm en gigantisch van omvang

'The Flash' is geen superheldenfilm en gigantisch van omvang

De film The Flash zou wel heel groots moeten zijn.

De film The Flash is "complex" en heeft een "gigantische" schaalgrootte. Dat vertelt cinematograaf Henry Braham. Maar de film is "niet echt een comic-film".

In de DC-film keren Ezra Miller en Ben Affleck terug als Barry Allen en als Bruce Wayne. Ook is Michael Keatons Batman uit de jaren negentig weer te zien en zullen we in deze film Sasha Calle zien debuteren als Supergirl, het beroemde nichtje van Superman van de planeet Krypton.

Gigantische en complexe film
Het wordt een wat ingewikkelde en bijzondere film, waarin Barry Allen terug in de tijd reist om zijn moeder te redden. Maar dat heeft gigantische en desastreuze gevolgen.

"The Flash wordt geweldig. Ik bedoel, het is een complexe film met een geweldig concept en brengt generaties mensen naar dit soort comicfilms," aldus Braham tegen Collider.

Vervolgens zei hij opmerkelijk genoeg wel dat het geen "comicfilm" is. "Hij is niet geworteld in de realiteit, maar wel in iets technisch complexer. Ik denk dat de filmmakers ervoor waken dat de technische complexiteit van het verhaal niet in de weg van simpelweg een goed verhaal komt te staan."

En dus denkt hij dat het een film is, maar "niet eentje die je meteen doet denken aan een superheldenfilm. Ik denk ook dat het zo moet lopen. We moeten geweldige films maken, die toevallig een rol voor superhelden hebben. Maar superhelden met alle karakterfouten die je in de mensheid aantreft."

NieuwsFilm

meest populair