Na meer dan twintig jaar wachten dubbel feest voor 'South Park'-fans

Na meer dan twintig jaar wachten dubbel feest voor 'South Park'-fans

Er komen twee South Park-films uit!

Korte tijd geleden tekenden South Park-makers Trey Parker en Matt Stone een gigantische deal met filmstudio's MTV Entertainment Studios en ViacomCBS.

In het kader van die deal maken ze voor Comedy Central zes extra seizoenen van de animatieserie. Maar dat niet alleen, ze komen namelijk ook met maar liefst veertien nieuwe films in de South Park-franchise, die naar streamingdienst Paramount+ komen. En nu al weten we wanneer de eerste films te zien zijn.

Twee South Park-films
Vandaag blijkt dat elk jaar twee films te zien moeten zijn, tot 2027 en het aflopen van de deal. De films lopen gelijk met nieuwe seizoenen, en South Park bereikt straks de mijlpaal van 30 seizoenen en maar liefst 300 afleveringen.

Belangrijkst voor de fans is vermoedelijk dat er twee films komen en dat daar dit jaar al mee wordt begonnen. Voor het eerst sinds in 1999 South Park: Bigger, Longer & Uncut in de bioscoop draaide, krijgen we dus nieuwe films in de franchise.

We zagen eerder al dat Trey Parker en Matt Stone twee specials maakten tijdens de coronalockdowns: The Pandemic Special en South ParQ Vaccination Special. De verwachting is echter dat de nieuwe films qua stijl en omvang meer lijken op South Park: Bigger, Longer & Uncut.

Dit jaar kunnen we dus al twee films verwachten!

NieuwsFilm

meest populair