'Dune' is volgens zijn hoofdrolspeler Timothée Chalamet net als 'Harry Potter'

'Dune' is volgens zijn hoofdrolspeler Timothée Chalamet net als 'Harry Potter'

Dune is net zo'n cultureel fenomeen.

De nieuwste verfilming van Dune gaat vandaag dan eindelijk in première. Het is nog even afwachten, maar vermoedelijk krijgen we daardoor morgenochtend al de eerste reacties op de film.

Wat acteur Timothée Chalamet betreft, is de druk in elk geval groot. Hij ziet de film een beetje als een equivalent van Harry Potter en de manier waarop dat een immens fenomeen werd.

Zenuwslopend en groots
"Het was vanaf het moment van de aankondiging zenuwslopend," begon de acteur. Hij legde uit dat "de fans van het boek en de fans van de David Lynch-versie, het computerspel en alles, zoveel liefde en zo'n sterke gevoelens hebben."

"Zoveel van onze subcultuur en films en boeken zijn afgeleiden van Dune, en de filosofie uit het boek. Ik was echt geschokt om te leren hoeveel mensen een next-level connectie met het boek hebben. Ik vergelijk het met de manier waarop onze generatie opgroeide met Harry Potter en dat klinkt voor mij ook erg logisch."

Hij vindt het ook een boek dat "niet gemaakt is om makkelijk te lezen, dat is wel eerlijk om te zeggen". Daardoor was er ook een andere aanpak nodig en had Denis Villeneuve al vroeg in het proces besloten om het boek van Frank Herbert in twee delen te verfilmen.

NieuwsFilm

meest populair