Waarom zijn de Ten Rings van 'Shang-Chi' niet gewoon echte ringen?

Waarom zijn de Ten Rings van 'Shang-Chi' niet gewoon echte ringen?

Marvel Studios legt die keuze uit.

In de Marvel Comics draagt The Mandarin tien ringen om zijn vingers. Dat geldt echter niet voor de versie die we in het Marvel Cinematic Universe zien, hij heeft niks aan z'n handen. De reden daarvoor wordt uitgelegd door een van de producenten van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Vanaf het begin was duidelijk dat Marvel Studios enige zaken zou moeten veranderen aan The Mandarin voor zijn live-action debuut. Daarom heet hij nu Wenwu en is hij een volledig nieuw personage. Maar er is meer veranderd, want hij heeft geen tien ringen aan zijn vingers en draagt eerder grote ringen om zijn voorarmen.

Een duidelijke keuze
Producent Jonathan Schwartz legde uit dat de gelijkenis tussen de Ten Rings en de Infinity Gauntlet van Thanos een van de redenen was. "We hadden het gevoel dat de ringen om zijn vingers een beetje gek zouden uitpakken. Iets te veel leunden richting genre-elementen."

En dus werd besloten een alternatief te zoeken. "Op een dag keken we een film in de writer's room, ikzelf, Destin en Dave: The 36th Chamber of Shaolin. Die begint met een kung fu trainingsmontage waarbij heel veel wapens gebruikt worden. Daaronder bevinden zich ook de Hung Gar Iron Rings, een traditioneel Kung Fu-wapen."

"Misschien herinner je je Kung Fu Hustle nog wel, waarin ze heel prominent te zien zijn. Destin keek naar die ringen en zei: 'misschien moeten we dat doen'. En hij had 100% gelijk, wat het was uniek en cool, het voelde precies goed."

NieuwsFilm

meest populair