De bijzondere manier waarop Michael Caine gecast werd als Alfred in Batman

De bijzondere manier waarop Michael Caine gecast werd als Alfred in Batman

Batman Begins had een rol voor Michael Caine. En dat ging zo.

Michael Caine sprak uitgebreid met Variety. Tijdens dat interview vertelde hij hoe Christopher Nolan hem vroeg om de rol van Alfred Pennyworth te spelen in Batman Begins (2005) en zijn twee vervolgen.

Na heel wat campy films, brachten de films van Nolan de Batman-franchise naar de 21ste eeuw, met een veel realistischer verhaal en behoorlijk sterk acteerwerk. Nog altijd worden de films gezien als cruciaal in deze tijden van superheldenfilms.

Alfred Pennyworth
Het hart van de films van Nolan is zonder twijfel de Alfred van Caine. Hij dient als een vaderfiguur en mentor voor Bruce en heeft meer diepgang dan de butlers die we in eerdere films zagen. En sindsdien speelde Caine in alle films die Nolan maakte.

Tegenover Variety vertelde hij hoe hij gevraagd werd:

"Ik heb een landhuis en daar zat ik op een zondag toen de deurbel ging. Ik deed de deur open en daar stond een man met een script in zijn hand, die zei dat hij films regisseerde. Hij vroeg: 'Mag ik binnenkomen?' En zei: 'Ik wil dat je de butler in Batman speelt'. Dus ik zei: 'De butler? Wat moet ik zeggen? Het eten is geserveerd?' Hij zei 'nee', en legde uit dat hij de peetvader van Batman was en het een veel grotere rol was. Dat is het eerst wat ik mij van Christopher Nolan herinner. En spelen in de film was fantastisch. Het ding aan Nolan is dat je niet altijd weet wat er gaande is in de scène. En je vraagt hem daar dan naar, waarop hij zegt: 'Ik zeg het je wel als je het gedaan hebt'."

NieuwsFilm

meest populair