De recensies van 'Dune' zijn binnen: is Denis Villeneuve geslaagd in het onmogelijke?

De recensies van 'Dune' zijn binnen: is Denis Villeneuve geslaagd in het onmogelijke?

Is Dune top of flop?

Heel lang duurt het niet meer voordat Dune in de bioscoop te zien is. Volgende maand moet dat al het geval zijn en voordat het zover is, draait de film al tijdens het Filmfestival van Venetië, waar Denis Villeneuve na afloop een staande ovatie van zes minuten kreeg.

Dune draait om Paul Atreides, en jongeman die geboren wordt met een lotsbestemming groter dan wat hij zich voor kan stellen. Hij moet naar de meest gevaarlijke planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk te verzekeren. Terwijl kwaadaardige krachten samenkomen in een conflict over de exclusieve voorraad van de meest gewilde grondstof in het bestaan, begint een zware strijd om te overleven.

En bevalt 'ie?
De vraag is natuurlijk of de film ook bevalt. Het lijkt erop van wel, al worstelt Dune precies met dat waar we al voor vreesden, namelijk het feit dat deze gebaseerd is op het eerste deel van Frank Herberts klassieke werk. Daardoor voelt deze verfilming in zekere zin ook niet compleet.

The Wrap: "Een formidabele cinematische prestatie, een gigantisch spektakelstuk dat opwindend is in zijn duistere schoonheid."

Los Angeles Times: "Villeneuve weet je in een bijzonder levendige, soms plausibel zenuwslopende visie op de toekomst te slepen."

The Film Stage: "Denis Villeneuve heeft deze reeks aan slechte voortekenen overwonnen, door de meest onpersoonlijke verfilming die maar mogelijk is te maken."

Joblo: "Dune is de best mogelijke science fiction. Denis Villeneuve heeft een van de beste fantasyavonturen gemaakt sinds Peter Jackson ons meenam naar Midden-Aarde."

The Guardian: "Dune laat zien wat een Hollywood-blockbuster kan zijn."

NieuwsFilm

meest populair