'Dune' krijgt z'n score op RottenTomatoes: Is de film een topper?

'Dune' krijgt z'n score op RottenTomatoes: Is de film een topper?

Dune krijgt een score op RottenTomatoes.

Denis Villeneuve's Dune is te zien geweest tijdens het filmfestival van Venetië en dus druppelen de eerste recensies dan eindelijk binnen. En dus is er nu een RottenTomatoes-score en een consensus.

Op basis van 34 recensies (op moment van schrijven) scoort Dune een score van 85 procent. Daarmee lijkt de film hard op weg te zijn naar de mooie status van 'certified fresh'. De consensus is als volgt: Dune worstelt zo nu en dan met zijn moeilijke bronmateriaal. Maar die problemen worden grotendeels overschaduwd door de omvang en ambitie van deze visueel opwindende verfilming."

Dune-franchise
Waar Dune zo'n beetje mee lijkt te worstelen op dit moment, is het feit dat de film slechts gebaseerd is op de eerste helft van het bronmateriaal van schrijver Frank Herbert. Dat betekent dus ook dat de film geen compleet verhaal vertelt.

In plaats daarvan moeten we straks wachten op een eventueel tweede deel, mocht dat er komen, om het verhaal afgemaakt te zien worden.

Dune is hoe dan ook een passieproject voor Villeneuve. Hij wilde deze film al jaren maken, en hoopt volgend jaar al het vervolg op te kunnen nemen.

NieuwsFilm

meest populair