Agent Coulson heeft een opvolger in het Marvel Cinematic Universe

Agent Coulson heeft een opvolger in het Marvel Cinematic Universe

Agent Coulson is vervangen!

Shang-Chi is de hoofdpersoon van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Maar de film introduceert ook heel wat nieuwe belangrijke spelers in het Marvel Cinematic Universe. En dat niet alleen. Ook krijgt Agent Coulson een soort opvolger.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Een van de beste manieren waarop Shang-Chi verbonden is aan de rest van het Marvel Cinematic Universe, is het gebruik van Wong. Hij is tweemaal te zien in de film, met groot resultaat. Want hij verbindt de film namelijk aan de rest van het universum. Bovendien zet men Wong nu neer al seen nieuwe Agent Coulson voor Phase Four van het MCU.

De nieuwe Agent Coulson
In Phase One van het MCU was het verbindend element tussen de verschillende hoeken van het filmuniversum die we leerden kennen, de organisatie SHIELD.

Die hielp de wereld beschermen tegen verschillende bedreigingen. De belangrijkste figuur in dit alles wat zonder meer Phil Coulson, de onverstoorbare man die als toegewijd agent en bondgenoot van Nick Fury te werk ging.

In zekere zin heeft Wong zijn plek nu overgenomen. We leerden hem kennen als de bibliothecaris van de mystieke stad Kamar-Taj, waar hij naast de Ancient One en Baron Mordo diende als adviseur en gids van Stephen Strange. Nadat hij Sorceror Supreme werd, bleef Wong zijn bondgenoot en adviseur.

Bovendien redde Wong het leven van Iron Man en verzamelde hij een leger van magiërs om te vechten tegen Thanos.

En nu lijkt Wong een soortgelijke rol te vervullen in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Niet alleen vecht hij tegen de Abomination in de vechtclub van Xialing, ook heeft hij wat vriendschappelijk advies voor Shang-Chi en Katy, en blijkt hij Carol Danvers en Bruce Banner bij te staan. Daarmee lijkt Wong het nieuwe verbindend weefsel te worden.

NieuwsFilm

meest populair