Marvel-baas Kevin Feige is een felle tegenstander van releases op Disney+

Marvel-baas Kevin Feige is een felle tegenstander van releases op Disney+

Black Widow had niet op Disney+ uit moeten komen.

Het lijkt erop dat Marvel Studios-baas Kevin Feige er geen voorstander van was om Black Widow uit te brengen op streamingdienst Disney+. Hij vond dat die release de planning voor de Marvel-films en series door de war zou schoppen.

De Wall Street Journal stelt dat Feige het geen goed idee vond om de film met een vrouw in de hoofdrol terug te zetten naar een thuisrelease. Zijn strategie was bovendien verbonden aan afwisselende releases tussen films en series, die vol met personages en verhaalelementen van andere producties zaten.

Gewoon niet doen
De release van Black Widow werd van mei naar december 2020 uitgesteld en vervolgens weer uitgesteld. Dat leidde tot problemen met andere projecten in de franchise.

Toen de film er dan toch kwam, klaagde actrice Scarlett Johansson de filmstudio aan. Zij vond dat er contractbreuk gepleegd was door de hybride release die op Disney+ en in de bioscopen plaatsvond.

De inkomsten van Johansson zouden namelijk gebaseerd zijn op de box office. En die kon nooit de normale hoogtes bereiken omdat het geen exclusieve bioscooprelease was.

En nu blijkt dat voor Feige het eigenlijk helemaal geen optie was om de film zo uit te brengen. Helaas kreeg hij niet zijn zin. Disney-baas Bob Chapek stelde recent al dat deze release voor de filmstudio de enige optie was.

NieuwsFilm

meest populair