Hans Zimmer's 'Dune' soundtrack staat online!

Hans Zimmer's 'Dune' soundtrack staat online!

Heeft de geliefde componist weer Oscargoud in handen?

Dune. Het is de film waar elke filmfanaat naar uitkijkt en in Nederland mogen we van geluk spreken. Ondanks het feit dat de blockbuster van Denis Villeneuve al meerdere keren werd uitgesteld, mogen wij er in ons kleine landje later deze maand al van genieten, terwijl landen als Amerika, England en Canada een maand langer moeten wachten. Tot die tijd moeten we het doen met het promomateriaal.

Nu is dan ook de soundtrack, van Hans Zimmer, vrijgegeven. De wereldberoemde componist werkt eigenlijk altijd samen met Christopher Nolan, die ook weer de Duitse muziekmaker wilde hebben voor Tenet, maar dit liet Zimmer toch aan zich voorbij gaan. De reden hiervoor was dat hij zijn droomproject, Dune, niet kon laten schieten.

Soundtrack
Villeneuve is dan ook in zijn nopjes dat hij Zimmer heeft weten te strikken voor zijn film. Zo zei de regisseur: ''We hebben er de nodige gesprekken over gevoerd. We wilden allebei gaan voor een soort van spiritueel element''.

''We zochten iets unieks dat de ziel kan verheffen. Hans heeft dan ook maandenlang keihard gewerkt met tientallen instrumenten, om nieuwe geluiden te definiëren, te creëren en te vinden. Hij ging verder voor deze film dan ooit tevoren''.

Drie verschillende soundtracks
Zimmer, eveneens bekend van soundtracks van films als Inception, The Lion King en The Dark Knight-trilogie, was zo geïnspireerd voor het project dat hij zelfs meerdere soundtracks maakte.

Wat we hieronder horen is The Dune Sketchbook (Music From The Soundtrack), dat wordt beschreven als ''de uitegrebreide en meeslepende muzikale verkenningen van de filmmuziek voor Dune''. Deze nummers zijn te beluisteren op YouTube en Spotify.





Later deze maand, op 17 september, komt de Dune (Original Motion Picture Soundtrack) uit, gevolgd door The Art and Soul of Dune, de begeleidende soundtrack van het boek met dezelfde titel. Zimmer maakte deze nummers om de lezer te begeleiden op hun reis door een boek geschreven door producer Tanya Lapointe, dat op 22 oktober vrijgegeven zal worden.

NieuwsFilm

meest populair