'The Matrix Resurrections'-acteur bevestigt waar fans al lang over speculeren en dat heeft grote consequenties voor de film

'The Matrix Resurrections'-acteur bevestigt waar fans al lang over speculeren en dat heeft grote consequenties voor de film

Yahya Abdul-Mateen II is echt te zien als een jonge Morpheus!

Acteur Yahya Abdul-Mateen II speelt een rol in The Matrix Resurrections. Toen de trailer deze week dan eindelijk verscheen, werd al gespeculeerd dat hij een nieuwe versie van Morpheus speelt. Dat is nu bevestigd.

Yahya plaatste op zijn Instagram een nu al iconische foto van hemzelf uit de trailer. Daarin zien we hem door een gang lopen, met twee machinegeweren in zijn hand. Bij de foto had hij een duidelijke caption die geen raadsels overlaat over zijn rol: "MORPHEUS".

De nieuwe Morpheus
Dat statement mag dan wel heel duidelijk zijn, wat zijn rol dan in de film is, is dat niet. Het mysterie is in eerste instantie waarom Thomas Anderson weer in de realiteit van de Matrix zit.

En waarom hij mensen als Trinity en Morpheus ontmoet. Dat Yahya Abdul-Mateen II de rol van Morpheus speelt en niet acteur Laurence Fishburne is een interessant feitje rond de productie.

Dat zal in elk geval een deel zijn van het verhaal. Wellicht heeft het ermee te maken dat de Matrix een reboot heeft gekregen, en is dit simpelweg een nieuwe incarnatie van de cyclus waarin Neo door Morpheus uit de Matrix gehaald moet worden. Immers was dit vaker gebeurd, werd in de voorgaande films onthuld.

Wat het wordt is afwachten. Hieronder de foto:



NieuwsFilm

meest populair