Deze Marvel-acteur begrijpt Disney wel in Scarlett Johansson / Disney-zaak

De miljoenenzaak tussen Scarlett Johansson/Disney blijft de aandacht vragen.

Nog altijd is niet duidelijk hoe de zaak tussen Scarlett Johansson en Disney gaat aflopen. De actrice hoopt miljoenen compensatie te ontvangen na de hybride release van Black Widow in de bioscoop en op Disney+.

Terwijl Johansson hoopt nog miljoenen aan 'bonussen' binnen te harken reageren af en toe Marvel-collega's op de situatie. Dit keer sprak Benedict Cumberbatch (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) erover met The Hollywood Reporter.

"Het is triest wat er gaande is tussen de advocaten," vertelde Cumberbatch aan The Hollywood Reporter. "Alleen al de woordenstroom en de beschuldigingen, zo van: 'plaats het in een wereldwijde pandemische context.' Het is gewoon een beetje een puinhoop."

Een zeer complex paradigma
"Het moet duidelijk zijn wat de inkomsten zijn voor acteurs die bijdragen aan de miljardenbusiness die Disney is. En dat moet worden vastgelegd in een contact," meent Cumberbatch. "Nu is het een nieuw paradigma, en het is een zeer complex paradigma. Niemand zag dit aankomen, en niemand zou achteraf moeten zeggen: 'Nou, het had duidelijk moeten zijn.' Het [Black Widow] was de eerste van de films die tijdens de pandemie een filmische release zou krijgen, en werd uitgesteld en nog eens uitgesteld. Het is heel nieuw terrein."

Het is duidelijk dat Cumberbatch ergens in het midden zweeft. De Doctor Strange-acteur lijkt begrip te hebben voor beide kanten, maar lijkt ook duidelijk aan te geven dat het Disney ook niet geheel verweten kan worden.

NieuwsFilm

meest populair