Marvel-film 'Shang-Chi' niet naar China wegens controversiële opmerkingen van Simu Liu

Acteur Simu Liu zei wat dingen die heel slecht vielen.

De kans lijkt klein dat Shang Chi and the Legend of the Ten Rings in China uitgebracht wordt. Hoofdrolspeler Simu Liu blijkt wat onverstandige opmerkingen gemaakt te hebben over China, waardoor een release daar onwaarschijnlijk lijkt.

China heeft een van de grootste markten van de wereld als het op de box office aankomt. Elke studio wil z'n film daar uitbrengen. Maar toestemming krijgen om een film in China uit te brengen is moeilijk. Disney slaagde recent nog met Free Guy in het krijgen van die toestemming, maar dat lukte niet met Black Widow.

Niet heel handig
Deadline meldt dat opmerkingen die Liu in het verleden maakte, weer opgedoken zijn. Daardoor zou de release van Shang-Chi niet plaats mogen vinden in China.

In 2017 zei Liu dat zijn ouders hem verteld hadden over het leven in een communistische maatschappij. Hij noemde China toen een derdewereldland en claimde dat mensen daar doodgaan aan de honger.

Het interview wordt via Chinese sociale media verspreid, wat betekent dat de kans klein is dat de film in het land uitgebracht wordt. In die zin zijn het dus niet de meest verstandige woorden, maar dat had de acteur natuurlijk niet kunnen weten. Vlak voor dat interview was hij nog geen bekend acteur.

NieuwsFilm

meest populair