Nog meer problemen voor 'Jackass 4': Aanklacht wegens dierenmishandeling

Nog meer problemen voor 'Jackass 4': Aanklacht wegens dierenmishandeling

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een onderzoek laten instellen...

Met acteurs die sneller en langduriger gewond raakten dan vroeger en een verslaafde acteur die achter de schermen voor problemen zorgde, kost het bloed, zweet en tranen om Jackass Forever van de grond te krijgen. En het wordt alsmaar ingewikkelder.

The People For The Ethical Treatment Of Animals, ofwel de PETA, heeft de autoriteiten van Californië gevraagd om de cast/crew strafrechtelijk te onderzoeken wegens vermeende dierenmishandeling.

In een brief aan de openbaar aanklagers van de stad Los Angeles worden scènes genoemd zoals Johnny Knoxville die bewusteloos wordt geslagen door een stier, een slang in gevangenschap die iemand op zijn neus bijt en een tarantula opgesloten in een plastic buis tussen twee hoofden.

De stierenscène lijkt mogelijk in strijd te zijn met artikel 597(b) van het wetboek van strafrecht vanwege de martelingen die het dier heeft moeten doorstaan. PETA: "De stier werd waarschijnlijk op een onbekende locatie geplaatst, gedrogeerd met stressopwekkende middelen en de makers gebruikten waarschijnlijk zijn angst om hem te provoceren".

Niet de eerste keer
PETA had al eerder geëist dat alle dierenscènes uit de film zouden worden verwijderd en claimde dat "elk voorbeeld waarbij dieren worden uitgebuit, lastiggevallen en geschaad" voorbeelden zijn van wreedheid.

De cast/crew lijkt in alle gevallen niet te reageren of commentaar te geven op de beschuldigingen. Jackass Forever staat gepland voor februari 2022.

NieuwsFilm

meest populair