Droevig: Weer een ster uit de 'Police Academy'-franchise overleden

Droevig: Weer een ster uit de 'Police Academy'-franchise overleden

Eerder in januari verloren we Marion Ramsey (Hooks)...

Komiek Art Metrano, die bij het grote publiek vooral bekend is door het spelen van de antagonist Mauser in twee films van Police Academy, is afgelopen week overleden op 84-jarige leeftijd.

Zijn overlijden werd op social media bevestigd door zijn zoon Harry. Naar verluid stierf Metrano een natuurlijke dood in zijn huis in Florida.


Geboren op 22 september 1936, verscheen hij door de jaren in talloze televisieseries en een aantal films waarvan Police Academy 2: Their First Assignment (1985) en Police Academy 3: Back In Training (1986) waarschijnlijk de meest populaire zijn.

In de rol van Mauser, min of meer de vervanger van G.W. Bailey's Captain Harris, was hij het mikpunt van spot en belediging voor de andere agenten. Wie herinnert zich niet het vastplakken van zijn handen aan zijn haren of het aftrekken van zijn wenkbrauwen met gaffertape?

Quadriplegie na ongeluk
In 1989 viel Metrano van een ladder terwijl hij op het dak van zijn huis werkte, met drie gebroken wervels tot gevolg. Echter gaf hij zijn vastberadenheid om weer te lopen nooit op.

Zijn herstel verwerkte hij in de one-man-show Metrano's Accidental Comedy, waarin hij opstond uit zijn rolstoel om een ​​paar stappen te zetten. Metrano ging officieel met pensioen in 2008.

NieuwsFilm

meest populair