Gavin O'Connor (Warrior) keerde 'The Suicide Squad' de rug toe vanwege nieuwe Warner Bros. studiobonzen

Gavin O'Connor (Warrior) keerde 'The Suicide Squad' de rug toe vanwege nieuwe Warner Bros. studiobonzen

Hij had het script zo goed als af, maar toen mocht hij opnieuw beginnen...

James Gunn wist hoge ogen te gooien met zijn The Suicide Squad, maar de film had er heel anders uit kunnen zien. Voor hem zou namelijk regisseur Gavin O'Connor het script van de superheldenfilm verzorgen, maar dit kwam er uiteindelijk niet van. Nu laat hij weten waarom.

Zo zegt O'Connor, o.a. bekend van Warrior en The Accountant: "Ik tekende een deal om het script te schrijven en DC wist waar ik mee bezig was. Dat is heel normaal voor een blockbuster met zo'n groot budget, je kan niet achter de rug van de studio om gaan. Iedereen zat dan ook op dezelfde golflengte".

Toch niet
O'Connor was al een tijd bezig met het project en goed gevorderd, toen DC uiteindelijk van mening veranderde. Zo gaat hij verder: "Het script was bijna af toen DC een wissel aan de top onderging. Plots moest de film een komedie worden..."

"Ik zei dat ik geen komedie aan het schrijven was. Oké, ik had een leuke film voor ogen, maar zeker niet boordevol grappen. Maar de nieuwe studiobonzen wilden een andere film dan degene die ik aan het schrijven was".

Vertrek
Als gevolg hiervan besloot O'Connor het project de rug toe te keren. Hij weet ook niet wat Gunn er uiteindelijk van heeft weten te maken, aangezien hij de film niet heeft gezien en het lijkt erop dat hij dat ook niet snel zal doen.

"Het interesseert me eerlijk gezegd niet" vervolgt O'Connor. "Ik denk ook niet dat ik nu nog een andere superheldenfilm zal of wil maken. Ik doe gewoon mijn eigen ding".

NieuwsFilm

meest populair