Waarom Sean Connery weigerde terug te keren in 'Indiana Jones'

Waarom Sean Connery weigerde terug te keren in 'Indiana Jones'

Connery wilde deel vier niet maken.

James Bond-acteur Sean Connery speelde in Indiana Jones and the Last Crusade uit 1989 de vader van de avonturrier van Harrison Ford. De acteur besloot niet terug te keren in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Ook niet voor een cameo.

In Kingdom of the Crystal Skull wordt de naam Professor Henry Jones wel genoemd. Er is namelijk een brief van hem te zien op het bureau van Indy. Ook wordt hij kort benoemd door Indy in de tekst "Brutal couple of years, huh, Charlie? First dad, then Marcus."

Maar waarom was Connery niet te zien?
Het personage Professor Henry Jones is niet meer weg te denken uit de reeks, maar Connery had geen zin in een tweede ronde. De reden is simpel. Toen de productie voor deel vier begon was Connery al met pensioen. Regisseur Steven Spielberg heeft de Brit nog wel gevraagd voor een cameo, maar de acteur weigerde.

In een artikel uit 2018 van The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat Spielberg contact had gelegd met Connery. "Het lukte helaas niet," zei de regisseur. Connery opperde zelf om zijn personage dood te laten zijn in deel vier.

In 2003 was Connery voor het laatste te zien in een blockbuster, namelijk The League of Extraordinary Gentlemen. Verleden jaar oktober overleed de acteur op 90 jarige leeftijd.

Volgend jaar zien we het laatste avontuur van Indy in het nog titelloze Indiana Jones 5 van regisseur James Mangold (Ford v. Ferrari, Logan).

NieuwsFilm

meest populair