Algemeen

'Shang-Chi'-schrijver mocht niet alles doen van Marvel Studios

Dat had vooral te maken met het feit dat sommige dingen voor andere films gebruikt werden.

door Jim Pedd om 07:28 in Algemeen
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings-scenarist Dave Callaham onthulde tijdens een nieuw interview dat er een aantal verhaallijnen uit de comics rond het personage waren die hij niet mocht gebruiken van Marvel Studios.

"Ik was niet bekend met Shang-Chi als personage. Ze gaven mij een stapel comics," vertelde Callaham aan The Hollywood Reporter. "Er waren een paar van die oudere, waarin zijn oorsprongsverhaal centraal staat. En dat is behoorlijk problematisch als het aankomt op Aziatische stereotypen."

Sommige dingen overslaan
Natuurlijk moest hij die stereotypen overslaan, echt gek is dat niet. "Het werd voor mij vooral een proces waarin ik probeerde uit te zoeken wat ik het meest aansprekend vond aan dit personage, het verhaal en hoe het was om een Aziatisch gezicht op het scherm te zetten."

Elke dag stuurde hij zijn werk naar producent Jonathan Schwartz, die dan weer met notities kwam.

"Zo nu en dan kom je iets te dichtbij iets. Hij kan je dan niet vertellen wat het is," weet Callaham nog. "Hij zei dan: 'Ehh, blijf maar weg van dat genre. Dat zit nu in een andere kamer'. Zonder dus te veel weg te geven."

De scenarist concludeerde dat "ze mij mijn ding lieten doen en mij lieten weten wanneer ze het heel tof vonden en wanneer het klaar was voor Kevin. En toen pitchte ik bij Kevin en de crew en waren we ineens onderweg."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dave Callaham "Ik was niet bekend met Shang-Chi als personage"
Dat was heel duidelijk te merken, want het is gewoon een middelmatige film. En ja ik heb Shaun-Chi gezien.

BilboBalings

Avatar

Oneens, voor een Marvel-film vond ik Shang Chi erg vermakelijk. Oke, het verhaal is niet complex, maar de vechtscenes zijn geweldig, elke acteur levert geweldig werk, de Mandarin is één van de betere villians van de MCU, de soundtrack is goed én de effecten zijn prachtig om te zien.

Lurking metafan

Avatar

Leuk als mensen naar films gaan die ze vantevoren helemaal lopen af te zeiken, zelf sla ik films waar ik niks in zie gewoon over, genoeg films te zien waar ik wel oprecht in geinteresseerd ben.

Ik ken de film Shaun-Chi niet, zal best een aardige film zijn of niet.
Zelf ben ik naar Shang-Chi geweest, en die was echt geweldig, de actie-scènes en vechtscènes waren ronduit spectaculair, helemaal mee eens, het kon zich meten met het beste wat ik gezien heb in wirefu en martial arts films en Aziatische fantasy.
Erg mooie sfeerbeelden ook, en humor was goed aanwezig, geen overkill maar ook niet compleet droog, het was gedoseerd.

Ook als deze film helemaal geen onderdeel was geweest van het MCU of een Marvel-film, vond ik deze als actiefilm goed te genieten.

johnstearne

Avatar

Marvel comics zoals Shang-chi was destijds gewoon zwaar anti communistische propaganda (zo ook Black Widow), ze lieten ze net nog geen babies opeten, dat dan weer niet.

NieuwsFilm

meest populair