Algemeen

Opvolger 007 in 'No Time to Die' had te maken met zwaar racisme

Bizarre reacties kwamen op de casting van Lashana Lynch.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Actrice Lashana Lynch vertelde openhartig over verrassend duistere en racistische reacties over haar rol in de aankomende film No Time to Die. Die is in oktober dan eindelijk in de bioscoop te zien.

De film is de laatste van acteur Daniel Craig als James Bond. Als de film begint, is hij met pensioen gegaan en woont hij op Jamaica. Dat betekent dat er een nieuwe 007 is en die rol is voor Lynch als Nomi. Deze 00 is in actieve dienst sinds het pensioen van Bond en werkt met hem samen in de zoektocht naar een vermiste wetenschapper die door een gevaarlijke schurk ontvoerd is.

Nare reacties
Tijdens een interview met The Guardian onthulde Lynch dat ze behoorlijk racistische reacties kreeg voor haar rol als nieuwe 007.

Lynch vertelde dat direct na haar casting al gespeculeerd werd dat ze de opvolger van Craig zou kunnen zijn. Hoewel er veel positieve reacties kwamen, waren er ook erg duistere en gemene racistische opmerkingen.

"Over het algemeen reageerden mensen heel positief. Maar er waren ook wat heel persoonlijke reacties, bijvoorbeeld DM's op Insta en Twitter. En het waren gesprekken die mijn vrienden hadden gehoord in de metro in Londen, die gewoon heel gemeen en duister waren en mij deden denken aan een tijd waarin ik niet eens geboren was, waarin vrouwen en zwarte mensen niet eens in bepaalde ruimtes mochten komen. Dus het deed me eraan denken dat ik de wereld nog altijd moet helpen veranderen."

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

De wereld zal nooit veranderen. Witte mensen worden ook gediscrimineerd. Waar maak je toch zo druk om.

Master Of Films

Avatar

Toevallig zag ik een video waar dit onderwerp (segregatie!) ter sprake kwam. Wat een muts is deze Lynch toch. Smiley face

Bigds9fan

Avatar

Tja ik blijf vinden dat ze zo weggelopen is bij RuPaul's Drag Race.

Maar goed dat heeft niks met racisme te maken, gewoon dat ik haar allesbehalve knap vind.

Daarnaast een vrouwelijke 007, gaat gewoon reacties opleveren. Dat weet je van te voren.

RobzZ01

Avatar

@Bigds9fan

Nee joh, de looks van een donkere vrouw vergelijken met dat van een drag queen is volkomen normaal.

marcjeb

Avatar

Ik zie nergens in dit stuk wat duidt op racisme.. ?

Het zal er uiteindelijk wel mee te maken hebben dat mensen gewoon geen 1.vrouwelijke 2.donkere 007 willen.
Snap ik ook wel.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Nee joh, de looks van een donkere vrouw vergelijken met dat van een drag queen is volkomen normaal."
Ik kan mij vergissen, maar volgens mij bedoeld Bigds9fan in het algemeen dat Lynch niet knap is, ongeacht huidskleur. Dus als ze blank was, zou Bigds9fan nog steeds hetzelfde beweren. Wellicht kan Bigds9fan hierover nog een opheldering geven.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films

Ongeacht de huiskleur vind ik het alsnog een rare opmerking. Iemands reguliere uiterlijk vergelijken met dat van een uitvergroot drag-personage. En dan waarschijnlijk ook zelf niet moeders mooiste zijn. Je moet maar durven. Smiley face

johnstearne

Avatar

Waarom mag er uberhaupt geen vrouwelijke 007 zijn. De 007 franchise volgt allang de boekenreeks niet meer, waar 007 toendertijd weliswaar een britse man was. Maar 007 is een code naam die niet gebonden is aan een persoon, dat leent zich voor creatieve aanpassingen. De films van 007 hebben inmiddels niks meer met de boekenreeks te maken, en het is ook niet logisch dat 007 onsterfelijk is. Dus 007 vervangen door een mannelijke of vrouwelijke personage is volledig gerechtvaardigd en logisch te noemen. Trouwens het is een vervanger voor 007, niet een vervanger voor James Bond. James Bond gaat juist met pensioen. Voor de artistieke variatie is het ook goed voor een verandering. En voor de mensen die zeggen dat er niemand op zit te wachten, dat weet je niet todat je het geprobeerd hebt. Dus beetje met de tijd meegaan jongens.

Lurking metafan

Avatar

Is me niet helemaal duidelijk, ik dacht dat ze alleen de nieuwe 007 was in deze film, niet de officiële, formele opvolger van Daniel Craig als James Bond, toch?

Enfin, hoe dan ook, racisme en racistische uitspraken zijn natuurlijk altijd over de schreef.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Iemands reguliere uiterlijk vergelijken met dat van een uitvergroot drag-personage. Iemands reguliere uiterlijk vergelijken met dat van een uitvergroot drag-personage. En dan waarschijnlijk ook zelf niet moeders mooiste zijn. Je moet maar durven. Smiley face"
Dus volgens jou zou je niemand lelijk moeten vinden. Of bedoel je wat anders.

Bigds9fan

Avatar

Het feit dat ik haar niet knap vind heeft inderdaad niks met haar huidskleur te maken want er zijn genoeg donkere vrouwen die ik wel mooi vind.

Blanke vrouwen met zulk kort haar vind ik ook niet aantrekkelijk.

En dat heeft niks met racisme te maken want dat keur ik gewoon af.

RobzZ01

Avatar

@Bigds9fan

Fijn dat je dat afkeurt, maar waarom denk je dat anderen op die mening zitten te wachten? Het houdt het stigma in stand dat als vrouwen niet aan een bepaald schoonheidsideaal voldoen ze automatisch lelijk zijn. Terwijl elke vrouw knap is op haar eigen manier.

Dat jij een eigen smaak daarin hebt, is prima. Dat hebben wij allemaal. Maar vind je het nou echt nodig om vrouwen die jij niet aantrekkelijk vind online, voor anderen, belachelijk te maken en te vergelijken met drag-queens?

Als iemand jou moeder of zusje online vergelijkt met een drag-queen lach je daar dan ook om? Of denk je; waarom schrijft iemand dit in godsnaam?

Maac

Avatar

johnstearne "Waarom mag er uberhaupt geen vrouwelijke 007 zijn."
Dat mag best, maar de meeste mensen zitten hier gewoon niet op te wachten.

Maac

Avatar

RobzZ01 "Fijn dat je dat afkeurt, maar waarom denk je dat anderen op die mening zitten te wachten?"
Iedereen hier ventileert zijn of haar mening alsof anderen op die mening zitten te wachten, ook jij. Het gaat nu toevallig over een (zwarte) vrouw en de mening is afkeurend. Een mening ventileren is niet alleen gerechtvaardigd als deze positief is.

Bigds9fan vindt de actrice lelijk en lijken op een drag queen. Ik zou er niet teveel achter zoeken, het is vast niet zo zwaar bedoeld als jij nu doet voorkomen.

GreenHornet

Avatar

zelfs Grace Jones is mooier dan deze Lashana Lynch

Artificialis

Avatar

RobzZ01 "Terwijl elke vrouw knap is op haar eigen manier."

Nou, nou, nou, veel vrouwen zijn vooral ook heel lelijk op hun eigen manier. En ik ben het met Bigds9fan eens dat kortpittige kapsels bijzonder onaantrekkelijk zijn. En zwarte vrouwen maken er nogal eens een gewoonte van om standaard met een mannencoupe rond te lopen.

RobzZ01

Avatar

@Artificialis

Kijk, hier gaan we. Wat is een mannencoupe?

@GreenHornet

Zelfs Grace Jones? Ten eerste, wat heeft zij hiermee te maken? En ten tweede wat probeer je hier nu eigenlijk mee te zeggen?

Maac

Avatar

Wat onthullend.
Nou ja, als ik de Graafschap was zou ik ook niet tegen Barcelona willen voetballen.

Spider-fan

Avatar

Zou wel prettig zijn als mensen voor eens en altijd beseffen dat James Bond GEEN codenaam is. Kijk gewoon even op die grafsteen van de ouders van Bond tegen het einde van Skyfall en je ziet dat zijn ouders Bond heetten.

En qua Lashana Lynch. Als Bond stopt met actieve dienst krijgt iemand anders natuurlijk zijn nummer en waarom kan dat geen vrouw zijn?

Maac

Avatar

Spider-fan "Als Bond stopt met actieve dienst krijgt iemand anders natuurlijk zijn nummer en waarom kan dat geen vrouw zijn?"
Het kan wel, maar niemand wil het. De vraag is waarom je het zou willen, terwijl er nauwelijks publiek voor is. Dat is volgens mij een belangrijkere vraag.

Als je wilt weten waarom niemand wilt dat Bond vervangen wordt door een vrouw kan ik je wel wat redenen geven, maar misschien heb jij daar zelf ook een idee bij.

RobzZ01

Avatar

@Maac

Ik snap dat niet zo. Als ze een vervanging blijkt in de hoofdrol alij, ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar evenveel zin in heeft. Maar in het geval van deze film?

James is met pensioen en komt er later achter, wanneer hij weer wordt teruggetrokken door het werk, dat in de tussentijd een vrouwelijke agent zijn 00 code heeft overgenomen. Wat is hier het probleem mee als het personage maar een bijpersonage blijft? En James hoogstwaarschijnlijk weer de 007-code terugkrijgt gedurende de film?

Maac

Avatar

^Oh geen problemen mee.

Johnstearne stelde de vraag waarom Bond niet überhaupt een vrouw zou kunnen zijn (meegaan met de tijd etc.) en ik borduurde daarop verder. Dat gaat niet werken en een aversie daartegen is heel goed te rechtvaardigen.

Ik vind het tijdelijk vervangen van Bond door een vrouw juist wel een creatieve manier om te laten zien dat 007 ook een vrouw kan zijn, zonder dat James Bond permanent wordt vervangen in de franchise. Dus in dit geval, geen bezwaar.

RobzZ01

Avatar

Duidelijk! Smiley face

Spider-fan

Avatar

Maac:

Maar James Bond komt er toch zelf ook in voor? Bond werkt zo vaak met vrouwen samen in de films, andere agenten, nu is het toevallig iemand die zijn nummer heeft over genomen omdat hij gestopt was. Wat maakt het grote verschil? Enkel dat iemand anders nu zijn nummer heeft?

Maac

Avatar

^Zie mijn vorige reactie.

NieuwsFilm

meest populair