Opvolger 007 in 'No Time to Die' had te maken met zwaar racisme

Opvolger 007 in 'No Time to Die' had te maken met zwaar racisme

Bizarre reacties kwamen op de casting van Lashana Lynch.

Actrice Lashana Lynch vertelde openhartig over verrassend duistere en racistische reacties over haar rol in de aankomende film No Time to Die. Die is in oktober dan eindelijk in de bioscoop te zien.

De film is de laatste van acteur Daniel Craig als James Bond. Als de film begint, is hij met pensioen gegaan en woont hij op Jamaica. Dat betekent dat er een nieuwe 007 is en die rol is voor Lynch als Nomi. Deze 00 is in actieve dienst sinds het pensioen van Bond en werkt met hem samen in de zoektocht naar een vermiste wetenschapper die door een gevaarlijke schurk ontvoerd is.

Nare reacties
Tijdens een interview met The Guardian onthulde Lynch dat ze behoorlijk racistische reacties kreeg voor haar rol als nieuwe 007.

Lynch vertelde dat direct na haar casting al gespeculeerd werd dat ze de opvolger van Craig zou kunnen zijn. Hoewel er veel positieve reacties kwamen, waren er ook erg duistere en gemene racistische opmerkingen.

"Over het algemeen reageerden mensen heel positief. Maar er waren ook wat heel persoonlijke reacties, bijvoorbeeld DM's op Insta en Twitter. En het waren gesprekken die mijn vrienden hadden gehoord in de metro in Londen, die gewoon heel gemeen en duister waren en mij deden denken aan een tijd waarin ik niet eens geboren was, waarin vrouwen en zwarte mensen niet eens in bepaalde ruimtes mochten komen. Dus het deed me eraan denken dat ik de wereld nog altijd moet helpen veranderen."

NieuwsFilm

meest populair