Algemeen

Marvel Studios is nog een Avenger kwijt

Hawkeye is er ook mee gestopt.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De officiële synopsis van Hawkeye bevestigt dat Clint Barton geen Avenger meer is. De rol wordt al sinds het personage in 2011 in Thor een cameo had als voormalig SHIELD-agent, gespeeld door Jeremy Renner.

Renner voegde zich pas echt bij de franchise met The Avengers uit 2012, en speelde de rol nog eens drie keer. Hawkeye is een aankomende Marvel Cinematic Universe-serie die op 24 november debuteert, waarin Renner weer terugkeert.

Geen Avenger meer
Het is een understatement om te zeggen dat Hawkeye een zware tijd heeft gehad sinds Avengers: Endgame. Hij werd een gewelddadige burgerwacht en noemde zichzelf de Ronin.

Uit de synopsis voor de aankomende serie van Disney+ blijkt dat Hawkeye een "voormalig Avenger" is. Daarmee wordt bevestigd dat hij geen onderdeel meer uitmaakt van de superheldengroep.

Hawkeye wordt weergegeven als een full-time familieman, wiens voornaamste missie in de serie is om terug naar huis te gaan, zodat hij op tijd is voor de kerst. Maar een aanwezigheid uit zijn verleden dreigt de feestelijke stemming te verstoren. De wereld van na de Blip is zijn tijd als Ronin niet vergeten.

Gelukkig is er de 22-jarige Kate Bishop met de dromen om een superheld te worden, die de mantel van Ronin over lijkt te gaan nemen.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Don.Hellywood

Avatar

De trailer zag er waardeloos uit.

Leo Teenhakker

Avatar

Kunnen we het niet voortaan Madame Cinematic Universe noemen?

Ironman wordt vervangen door zijn dochter Ironheart. Kate Bishop wordt de nieuwe Hawkeye. De Captain Marvels en partners zijn allemaal dames. Black Panter wordt straks een vrouw. Sommige Eternals zijn geforceerd vrouw geworden geheel tegenstrijdig met de comics. Straks een vrouwelijke Thor ook nog.

Het slechtste wat je ooit als bedrijf kan overkomen is overgenomen worden door Disney en haar wokentertainment. Voordat ze bij het MCU beseffen dat niemand geinteresseerd is in een overload aan vrouwelijke superhelden en hoofdrolspelers (voorbeelden te over, vrouwelijke Ghostbusters, Ocean's 8, vrouwelijke Expandables, Charlies Angels, Captain Marvel etc) en dat dit kijkcijfers gaat kosten, is het te laat. Dit kan de franchise in gevaar brengen.

Bigds9fan

Avatar

@Leo Teenhakker

Die vrouwelijke Thor zat er ook al in de comics dus zo'n verandering is dat niet.

Vind dat ze wel zo dicht mogelijk bij het bron materiaal moet blijven. Dan maak je in de comic maar een personage die een bepaald vakje mag opvullen.

Arnold_FF7

Avatar

Sorry maar dit was oud nieuws FT. Het was algemeen bekend dat Renner na deze serie er mee zou stoppen

Arnold_FF7

Avatar

@Bigds9fan

Je weet toch wel dat de meesten van deze nieuwe karakters niet echt popular waren. Sommige hebben 8 a 10 nieuwe relaunches gehad, en worden al na boek 4 of 5 gecancelled.

kokosnoot

Avatar

De comics van Stan lee, worden snel gedisneyfiseerd. Dat betekent ziel er uit, oude publiek weg en klaar gemaakt voor een jeugdig publiek dat vooral Disney geënt is, en meteen ook als gezinsfilms indien mogelijk. Misschien beetje cru gebracht maar daar komt het uiteindelijk wel op neer. Voor mij betekent het gewoon dat het, uitzonderingen daar gelaten, allemaal een stapje terug gaat in verhaallijn. Een marvel 8 wordt een Disney 7 of 7-. Als Disney iets opkoopt zitten er niet alleen plussen aan maar ook minnen. Zie bv Starwars.

don lukas

Avatar

Lijkt me goedkope bagger waar geen ziel in zit die serie Hawkeye. Duidelijk te zien dat Renner tijdens de opnames met z'n hoofd ergens anders was. Nu al, in de trailer.

Probeert een Die Hard gevoel te creëren (shots, kerstthema, held die geen held wil zijn, de muziek). Maar als je The Movies That Made Us van Netflix bekijkt, dan zie je wat de secret saus is van die film. En dat is niet aan de orde in deze serie.

Tot nu toe vind ik alle series van Marvel ondermaats. Natuurlijk ligt de lat ultiem hoog door Iron man, de laatste 2 Avengers, Guardians Thor Ragnarok en Black Panther maar dan nog vond ik de nieuwe series niet goed. Ik vond de lagere budget series Daredevil en The Punisher op Netflix beter. Hopelijk komen die weer tot leven. Wellicht ook met Jessica Jones, was ook niet heel slecht. Rest onder Netflix/Marvel label wel.

Terranova

Avatar

Er zijn sowieso geen Avengers meer? Dus ik snap het nieuws niet echt. Dat maakt ieder een former avenger

Dat werd trouwens ook wel duidelijk in Falcon & The Winter soldier met dat hele bank verhaal.

BilboBalings

Avatar

Disney en Marvel moeten oppassen met deze ontwikkelingen. Natuurlijk is het een goede ontwikkeling om voor meer representatie en/of diversiteit in je cast te zorgen, maar mensen kijken graag naar de MCU vanwege het escapisme dat het brengt. Zodra de Marvel-films zich teveel bezig gaan houden met problemen die zich in de realiteit ophouden - en hieraan de films aanpassen- , verliest het publiek zijn interesse in deze fantasiewereld.

Lurking metafan

Avatar

Ik ben het ermee eens dat Disney ook hun eigen negatieve invloed kan hebben - althans, naar wat je voorkeur heeft, want Disneys insteek is het allemaal zo familievriendelijk mogelijk te maken => maar dan raak je wel de rauwe randjes kwijt.

Daarnaast verwijt iedereen dat Marvel gaat voor de inclusiviteit - maar het is duidelijk dat dit iets is wat vanuit Disney gepushed wordt richting ALLE dochterondernemingen. Op eenzelfde manier als dat EA hun corporate vision naar Bioware pushten en Activision naar Blizzard.
Blizzard wordt nu flink gebashed om vele redenen als het bedrijf dat op niks meer lijkt op het Blizzard van de oude gloriejaren - maar zonder Activision en Bobby Kotick's negatieve invloed zou Blizzard nooit zo ver afgezakt zijn.
Hopelijk dat Disney niet net zo de foute kant op gaat door hun visie en business model te forceren naar alle dochterbedrijven, zodat die hun x-factor verliezen.

Vwb Hawkeye, het is duidelijk dat die gebaseerd is op de Hawkey comics series van de afgelopen 10 jaar waarin beide Hawkeyes samenwerken.
Die comics series zaten vrij goed in elkaar, had ook enkele comics (Eisner?) awards en nominaties op zak.
Hopelijk lukt het de live action die vibe van de comics mee te nemen. Zo te zien gaan ze voor de actie comedie insteek.

Master Of Films

Avatar

Nice. De comments zijn hier niet mals. Heerlijk. Vooral omdat de breinloze Marvel kleuter wappies nog steeds Marvel proberen te verdedigen met allerlei smoesjes.

Leo Teenhakker "Kunnen we het niet voortaan Madame Cinematic Universe noemen?"
Ik noem het M-She-U. Smiley face

Leo Teenhakker "Dit kan de franchise in gevaar brengen."
Ach Marvel Comics is al jaren geleden woke gegaan, natuurlijk loopt de M-She-U achter haar kont aan.

don lukas "Wellicht ook met Jessica Jones, was ook niet heel slecht."
Zeer goeie vrouwelijke Marvel karakter. Iets ongrijpbaars voor Marvel Studios. Want Jessica Jones is een flawed karakter, terwijl de andere M-She-U dames perfecte Mary Sue's zijn. Voor een superheldin is Netflix's Jessica Jones gewoon te menselijk en hiermee niet relateerbaar aan SJW idioten dat andere standarden hebben.

Ang3l

Avatar

Gaan we weer :D

johnstearne

Avatar

Hawkeye heb ik nooit leuk gevonden, beetje rare personage, ik had liever The Punisher als avenger gezien.

Lurking metafan

Avatar

Lol, yep, gaan we weer.
Politiek is de nieuwe religie geworden: gebruikelijke extremistische Marvel haters en alt-right fundamendalisten kunnen het weer eens niet laten online met de voet tussen de deur te komen en hun anti-inclusiviteitspropaganda te spuien, bijna net zo doodvermoeiend als religieuze fanatici en deuren leurders met hun blaadjes.

Woke, anti-woke, rot toch op met alle politieke geneuzel en onzin, dit is een filmsite Smiley face

Master Of Films

Avatar

Lol, yep, daar zijn weer de breinloze Marvel kleuter wappies.

Gelukkig is er de 22-jarige Kate Bishop met de dromen om een superheld te worden, die de mantel van Ronin over lijkt te gaan nemen.
[sarcasme]Woo Hoo! Nou het bier staat al koud te wachten. Smiley face Nu nog de feestslingers gaan halen, om dit ware moment suprême te gaan vieren. [/sarcasme] De meeste die hier een reactie hebben gegeven zijn niet zo enthusiast. De trailer verkoopt niet en men ziet het niet zo zitten mbt Kate.

Gevolg op Filmtotaal is dat de breinloze Marvel kleuter wappies zich als een dolle stier tekeer gaan. Want hun dierbare merk wordt aangevallen mbt kritiek. Kunnen ze niet tegen. Zodra je niet op een lijn zit met deze breinloze Marvel kleuter wappies, dan ben je in hun ogen een extremistische Marvel hater en zelfs een alt-right fundamendalist. *gaap* Zo dom en voorspelbaar.

Orko

Avatar

Buitenom dat Disney/Marvel steeds meer feministisch/gekleurder wordt, verlies je ook best wat redelijke acteurs. Of je nu wel of niet van de films houdt, je kunt moeilijk ontkennen dat Renner, Johansson, Evans en Downey jr. slechte acteurs zijn. Ik betwijfel of veel nieuwe jeugdige acteurs genoeg talent/charisma hebben om een Marvel-personage interessant genoeg te houden. Maar waarschijnlijk staat kwaliteit niet bovenaan het prioriteitenlijstje bij Disney, want ze moeten eerst vooral gekleurd en/of vrouwelijk zijn.

Maac

Avatar

Lurking Metafan "gebruikelijke extremistische Marvel haters en alt-right fundamendalisten kunnen het weer eens niet laten online met de voet tussen de deur te komen en hun anti-inclusiviteitspropaganda te spuien"
Voor iemand die pleit voor niet-politieke uitspraken op een filmsite ben je zelf behoorlijk politiek gericht in je reacties. Bovendien bevatten de artikelen hier op Filmtotaal geregeld politieke beslissingen in de filmwereld, dus is het niet vreemd dat daar inhoudelijk over wordt gediscussieerd. Je zou je ook kunnen afvragen hoe het komt dat er zo'n sterk tegengeluid aanwezig is.

Of je zou kunnen overwegen om te doen wat je verkondigt en je beperken tot het reageren op artikelen en reacties van bezoekers die puur over films gaan. Toch?

Blablazer

Avatar

Je ziet toch wel dat de kids hier niet met vrouwelijke versies van helden kunnen omgaan. De stripfans zijn zoiezo al van die basementdwellers.

RogueWon

Avatar

Wat een testosteron gedreven commentaar weer.

Artificialis

Avatar

Net als Black Widow is Hawkeye al niet zo'n denderend personage om een hele film/serie omheen te bouwen. Maar in combinatie met een kerstkomedie en de zoveelste vrouwelijke opvolger ben je mij helemaal kwijt.

Maac

Avatar

Blablazer "Je ziet toch wel dat de kids hier niet met vrouwelijke versies van helden kunnen omgaan"
Gezien de kwaliteit van alle vrouwelijke versies van helden die we tot nu toe hebben gehad kan je toch moeilijk mensen kwalijk nemen dat ze hier niet warm voor lopen? Hier is volgens mij weinig kinderlijks aan en een vrouwonvriendelijk argument zie ik ook niet.
Dezelfde mensen die van talloze films kunnen genieten met krachtige, vrouwelijke hoofdpersonages zitten niet te wachten op elke vrouwelijke superheld en je hoeft er maar eentje op te zetten om te zien waarom dat zo is.

Bucky67

Avatar

Geef haar gewoon een kans jullie beoordelen haar al voor dat je de serie gezien hebt

Rockstar from 1989

Avatar

Opzich vond ik Endgame eigelijk de afsluiting van The Avengers. Zeker ook omdat Iron man en Black Widow sneuvelde en Captain America er mee kapte. Toen vond ik eigenlijk dat het MCU zijn eindpunt had bereikt.

Bobby Z

Avatar

LoL iedereen maar speculeren welke acteur de nieuwe Wolverine gaat worden,de nieuwe wolverine gaat ook, een vrouw zijn remember X-23 !!

Tim78

Avatar

Ik denk dat de pittige reacties en discussies hier verdergaan dan films en series op zich. Het gaat er hier om dat door de woke, BLM, lbtg, bewegingen er nu zo krampachtig om word gesprongen hiermee. Series en films op netflix knallen de ene na de andere statement erin films pushen geforceerd de ene na de andere donkere en vrouwelijke karakter erin en daar waar er eerst blanke, mannelijke acteurs de rol van historisch bekende superhelden speelden worden deze nu massaal vervangen door vrouwelijke versies of gekleurde acteurs (captain america). Terwijl er ook gewoon nieuwe karakters kunnen worden geïntroduceerd.
Een gemiddelde commercial bestaat nu ook nog alleen maar uit geforceerde statements, zeker bij de internationale merken.

Ik kijk vaak oudere films terug en toegegeven vroeger was het zeker veel "White privilege" en Ik ben 100 procent voor een inclusieve en diverse maatschappij maar dat geforceerde zoals het nu gaat komt veel mensen inmiddels hun strot uit.

NieuwsFilm

meest populair