Algemeen

Vanaf deze dag kun je de Nederlandse oorlogsfilm 'De Slag om de Schelde' op Netflix kijken

De Nederlandse oorlogsfilm is een co-productie met Netflix.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Na flink wat uitstel verscheen op 5 juni dit jaar dan eindelijk de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde in de bioscopen. De film is een co-productie met Netflix en zal daarom binnenkort exclusief via de streamingdienst thuis te bekijken zijn.

Nu heeft Netflix eindelijk onthuld wanneer De Slag om de Schelde online verschijnt. Dit werd gedaan met een nieuwe trailer. Vanaf 15 oktober kun je "The Forgotten Battle" op Netflix aanzetten. Tot die tijd draait de film ongetwijfeld nog op de nodige Nederlandse schermen.

Vanaf 15 oktober op Netflix
Met een budget van zo'n 14 miljoen euro is De Slag om de Schelde een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt. Alleen Zwartboek van Paul Verhoeven had een hoger productiebudget. Tot op heden haalde De Slag om de Schelde zo'n 5 miljoen euro op aan de Nederlandse box office.In De Slag om de Schelde is geregisseerd door Matthijs van Heijningen (The Thing, 2011) op basis van een script van Paula van der Oest (Tonio). Er zijn hoofdrollen voor onder meer Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton.

De synopsis: November'44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Wordt de film eigenlijk nog internationaal uitgerold om verder uit de kosten te komen? Want als van de vijf miljoen maar 50% terugvloeit, dan is er nog een gat van 11,5 miljoen om goed te maken. Of is dat het bedrag dat Netflix ophoest voor de rechten?

RicoB

Avatar

@rich art. Netflix heeft groot deel van het budget opgehoest. Ander deel kwam van een stichting, die het oorlogsverhaal wilde vertellen. Daarom is de film ook alleen maar in Nederland in de bioscoop verschenen en bijvoorbeeld niet in België, Duitsland etc.

NieuwsFilm

meest populair