Chucky bedenker geeft nog een klein trapje na aan de 'Child's Play'-reboot uit 2019

Chucky bedenker geeft nog een klein trapje na aan de 'Child's Play'-reboot uit 2019

Don Mancini koestert absoluut geen wrok, maar...

In 2019 verscheen een reboot van Child's Play, een nieuwe kijk op de moordlustige pop Chucky. Dit terwijl de oorspronkelijke bedenker, Don Mancini, nog volop bezig is de originele reeks (gestart in 1988) draaiende te houden.

De studio wilde het concept verjongen en verving Mancini en stemacteur Brad Dourif voor Lars Klevberg en Mark Hamill (Star Wars).

Hoewel de inzending goede kritieken kreeg, Hamills stemwerk werd geprezen en de box-office redelijk was, werd toch besloten om geen vervolg te maken. En dit is iets waar Mancini totaal niet rouwig om is.

De Amerikaan, die alle zeven delen in de hoofdreeks schreef en er zelf vier regisseerde (Bride Of Chucky, Seed Of Chucky, Curse Of Chucky en Cult Of Chucky) besprek met DEN OF GEEK zijn angst voor beide franchises die gelijktijdig zouden lopen:

"Ik heb nooit enige vorm van boosheid jegens de filmmakers zelf gehad, omdat ik weet dat ze gewoon hun werk deden, dat snap ik. Maar stiekem ben ik wel heel opgelucht hoe het allemaal is gegaan".

Geestelijk vader
Het is onterecht om Mancini te beschuldigen van negativiteit of jaloezie. Hij kwam immers niet alleen met het concept van de moorddadige pop.

Hij hield de reeks ook in stand lang nadat deze op sterven na dood was en is er zo in geslaagd een vaste solide fanbase op te bouwen.

En met de aankomende griezelserie over Chucky in het vooruitzicht, lijkt hij (in strijd met de studio) toch als winnaar uit de bus te komen.

NieuwsFilm

meest populair