De rest van september wordt een prima op Disney+ met 10 (!) nieuwe films

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Jim Pedd 16 september 2021 12:50 in Featured
Het heeft behoorlijk lang geduurd, maar vandaag hebben we dan eindelijk de lijst met nieuwe films die in september worden toegevoegd aan streamingdienst Disney+. We zetten de tien nieuwe titels voor je op een rij.

Nona (2021)
Regie: Louis Gonzales | Cast: Devon Libran | Releasedatum: 17 september
Nona volgt een grootmoeder die vast zit tussen haar twee favoriete dingen als haar kleindochter ineens langskomt. En dat op de dag dat ze haar favoriete televisieserie wilde kijken!

De Wilde Stad (2018)
Regie: Mark Verkerk | Cast: Martijn Fischer | Releasedatum: 17 september
Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Predator (1987)
Regie: John McTiernan | Cast: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke | Releasedatum: 17 september
Een commandoteam van het Amerikaanse leger trekt de Zuid-Amerikaanse jungle in met een gevaarlijke opdracht. Het betreft een politieke missie, waarbij gijzelaars bevrijd moeten worden. Het team treft het drietal echter levenloos en afschuwelijk verminkt aan. De commando's moeten het opnemen tegen een onzichtbare en ongrijpbare vijand.

Predator 2 (1990)
Regie: Stephen Hopkins | Cast: Kevin Peter Hall, Danny Glover, Gary Busey, Rubén Blades | Releasedatum: 17 september
De gewelddadige gewapende conflicten tussen drugsbendes maken LA het perfecte jachtterrein voor de Predator. Wanneer de politie verminkte lichamen vindt, denkt inspecteur Mike Harrigan (Danny Glover) dat dit het werk is van de rivaliserende bendes. Wanneer er echter een mysterieuze regeringsambtenaar (Gary Busey) arriveert, die hem gelast zich niet met de zaak te bemoeien, neemt Harrigan zich voor om de waarheid te achterhalen.

Terminator: Dark Fate (2019)
Regie: Tim Miller | Cast: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes | Releasedatum: 17 september
Terminator: Dark Fate' volgt een jonge vrouw, Dani Ramos genaamd, uit Mexico City. Ze raakt betrokken bij de oorlog tussen mensen en cyborgs, beter bekend als 'Terminators'. De cyborgs zijn weer herrezen en trachten een eind te maken aan de mensheid en diens beschaving. Vervolg op 'T2: Judgment Day'.

A Spark Story (2021)
Regie: Leanne Dare, Jason Sterman | Cast: Pete Docter, Louis Gonzales, Erik Langley | Releasedatum: 24 september
We zien hoe Pixar de SparkShorts maakt. Specifiek kijken we naar de productie van makers Louis Gonzales en Aphton Corbin, en hoe zij hun persoonlijke visie tot leven brengen.

The Darkest Minds (2018)
Regie: Jennifer Yuh | Cast: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford, Harris Dickinson | Releasedatum: 24 september
Het verhaal speelt zich af nadat een pandemie de levens van de meeste kinderen en tieners in de Verenigde Staten eist. Als sommige overlevenden superkrachten krijgen, worden ze als te gevaarlijk gezien om in de gewone samenleving te blijven en in kampen geplaatst.

Derailed (2005)
Regie: Mikael Håfström | Cast: Vincent Cassel, Clive Owen, Addison Timlin, Melissa George | Releasedatum: 24 september
De film gaat over een getrouwde reclame-hotshot, wiens leven een dramatische wending neemt wanneer hij op een ochtend zijn gebruikelijke trein naar kantoor mist. Hij vergeet een kaartje te kopen voor de volgende en een medepassagiere helpt hem uit de brand. Hij raakt met haar aan de praat en hun affaire begint. Een bezoekje aan een hotel loopt echter verkeerd af.

The Descendants (2011)
Regie: Alexander Payne | Cast: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause | Releasedatum: 24 september
Matt King (George Clooney) is een rijke landeigenaar die is getrouwd met een prachtige vrouw die door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn twee jonge dochters zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en landgoed te verkopen aan een steenrijke vastgoedeigenaar. Als hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft gehad, gaat King samen met zijn twee dochters op onderzoek uit.

Hope floats (1998)
Regie: Forest Whitaker | Cast: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Gena Rowlands, Mae Whitman | Releasedatum: 24 september
Birdee hoort in een talkshow dat haar man een relatie heeft met een ander. Ze besluit haar koffers te pakken en vertrekt naar haar geboortedorp in Texas. Hier wacht haar een ontmoeting met een oude jeugdvriend.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Victortime1.0

Avatar

Terminator Dark Fate is slecht wanneer komt Logan nou eens op Disney+?

ThEnd

Avatar

Nona is een SparkShort geen film.

Pruiszie

Avatar

Lachen, predator 1 & 2. Eerste deel is toch echt een favorietje.

Fluffer

Avatar

Niks nieuws te melden dus.

NieuwsFilm

meest populair