Universal werkt aan een reboot van Sam Raimi's 'Darkman' met Liam Neeson

Universal werkt aan een reboot van Sam Raimi's 'Darkman' met Liam Neeson

Ja hoor, de rebootmolen draait weer op volle toeren...

Een cultklassieker onder filmliefhebbers is zonder twijfel Darkman (1990). De horror van Universal Pictures was een bescheiden succes, maar heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen.

De laatste tijd laten sequels en remakes zien dat ze prima kunnen presteren aan de box-office in het post-corona tijdperk. The Forever Purge scoorde, Candyman doet het vooralsnog goed, Halloween was een hit, dus daar gaan we met de volgende.

In het kader van "sterk franchisepotentieel" is het nu de beurt aan Darkman. De film vertelde over een (na een brute aanval) verminkte wetenschapper die mentaal doorslaat, verandert in een wraakzuchtige burgerwacht en synthetische gezichten creëert als vermommingen.

Wijzigingen t.o.v. het origineel
Uit eerste schetsen wordt duidelijk dat het om dezelfde personages en hetzelfde plot zal gaan, hoewel men meer de nadruk gaat leggen op de mentale toestand van hoofdrolspeler Peyton Westlake.

Er wordt ook gespeculeerd dat de studio mikt op een R-rating in de lijn van het origineel. Naar castleden en een regisseur wordt nog gezocht.

NieuwsFilm

meest populair