'Eternals'-regisseur legt uit waarom de Eternals niet ingrepen tijdens 'Avengers: Endgame'

Chloe Zhao geeft alvast antwoord op deze vraag die bij Marvel-fans leeft.

De volgende film van Marvel Studios is Eternals. Die stelt ons voor aan een ras van machtige en oeroude wezens die al duizenden jaren op Aarde verblijven. En precies dat zorgt voor vragen bij fans.

Want waarom deden de Eternals helemaal niets toen Thanos de Aarde aanviel? Daar werd al heel kort naar verwezen in de trailer voor Eternals, maar regisseur Chloe Zhao wijst er nu op dat het punt voldoende aangestipt wordt in de film.

Niets doen
We weten al dat de helden van hun scheppers, de Celestials, de opdracht kregen niet in te grijpen. De volgende opmerkingen maakte ze:

"Het publiek zal begrijpen waarom," begon Zhao. "Niet alleen waarom, maar ook hoe complex het oor hen voelde om niet in te grijpen. Dat verkennen we. Je zal dat in de film zien. De Eternals kregen de instructie om zich niet met een menselijk conflict te bemoeien, tenzij de Deviants betrokken waren. Er is een reden waarom dit het geval was. En dat was de instructie van de voornaamste Celestial, Arishem."

Daarmee gaat Zhao in zekere zin natuurlijk voorbij aan het feit dat de Eternals zich in het geval van Thanos niet exclusief met een menselijk conflict bemoeid zouden hebben, maar met een aangelegenheid die het hele universum aan ging.

Dat belooft dus wat voor de film, en de antwoordne die gegeven moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair