Matrix 4 theorie: Neil Patrick Harris' geheimzinnige personage is de grote villain

Matrix 4 theorie: Neil Patrick Harris' geheimzinnige personage is de grote villain

Fans speculeren erop los.

Enkele dagen terug kregen we dan eindelijk de trailer te zien van de vierde Matrix film, genaamd The Matrix Resurrections. Hierin zien we bekende gezichten voorbij komen, maar op internet wordt voornamelijk gesproken over nieuwkomer Neil Patrick Harris, waarvan gedacht wordt dat hij misschien wel dé grote villain is.

Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren opnieuw terug voor de hoofdrollen, maar sommigen ontbreken. Zo zullen we het zonder Laurence Fishburne's Morpheus (deze rol lijkt ingevuld te gaan worden door Yayha Abdul Mateen II) en Hugo Weaving's Agent Smith moeten doen.

Laatstgenoemde liet wel al eerder weten dat hij gevraagd werd voor het project, maar een te drukke agenda had. Er moest dus op zoek gegaan worden naar een nieuwe villain en de nodige mensen denken dat dat dus Harris is.

Reden
De reden hiervoor is is dat Harris' geheimzinnige personage, over wie we tot nu toe nog maar bijzonder weinig weten, het spiegelbeeld lijkt te zijn van de bekende Agent Smith. Hij is de therapeut van Thomas/Neo, maar sommige fans beweren nu dat dit niks meer is dan een dekmantel en dat hij zich begripvol en zorgzaam voordoet, enkel en alleen om hem te kunnen 'hersenspoelen'.

Het lijkt dan ook zijn taak te zijn Neo ervan te overtuigen dat zijn herinneringen van een machine-oorlog en een gigantische gesimuleerde gevangenis niks anders zijn dan pure fantasie. Ook zien we dat Neo bijna verslaafd lijkt te zijn aan de blauwe pillen. Deze staan ook op het bureau van zijn therapeut, die deze voor zou kunnen schrijven aan Neo, zodat hij nooit achter de waarheid kan komen.

Het blijft uiteindelijk natuurlijk gissen, aangezien het ook heel goed zou kunnen dat Jonathan Groff, die de laatste paar seconden van de trailer kort opduikt, de villain is, of zelfs heel iemand anders die niet in de trailer voorkomt. Eind dit jaar zullen we er in ieder geval achter komen!

NieuwsFilm

meest populair