Dit zijn de 'functie-eisen' voor de nieuw James Bond, ga jij solliciteren?

Dit zijn de 'functie-eisen' voor de nieuw James Bond, ga jij solliciteren?

Casting director Debbie McWilliams vertelt waar ze naar zoekt in een nieuwe 007.

James Bond moet het als No Time to Die te zien is, doen zonder hoofdrolspeler. Daniel Craig neemt namelijk afscheid en dus is het tijd om te zoeken naar een nieuwe acteur. Casting director Debbie McWilliams vertelt nu waar ze naar zoekt in een nieuwe 007.

Na meerdere vertragingen neemt Craig in de loop van oktober dan eindelijk afscheid van de rol. Hij werd gecast door McWilliams, net als zoveel andere acteurs. Sinds 1981, toen For Your Eyes Only te zien was, is zij namelijk al betrokken bij het vinden van een nieuwe Bond. Haar totaal staat nu op drie.

Waar zoek je naar?
In een interview met Entertainment Weekly vertelde McWilliams dat ze vooral zoekt naar een "persoon die sterk is, aantrekkelijk, fysiek, niet alleen de rol aan kan, maar ook alles wat daarbij komt kijken."

Tegelijk heeft ze ook een interessant inzicht: de rol is niet meer zo definiërend als deze voorheen was. Acteurs kunnen makkelijker de overstap maken naar andere projecten zonder het label van voormalig Bond met zich mee te dragen.

"Het is heel wat om te vragen en kan lang leven nadat iemand klaar is met de rol. Maar ik denk ook dat het niet zo definiërend is als het was. Ik denk dat sommige mensen er lang aan vast zaten en anderen het goed hebben gedaan, vooral als ze andere projecten dan Bond gekozen hebben, waarin ze gezien werden als een goede acteur in plaats van James Bond."

NieuwsFilm

meest populair