Is Agent Smith stiekem terug in 'The Matrix Resurrections'?

Wat als Jonathan Groff de nieuwe Agent Smith is?

Helaas keert Hugo Weaving niet terug voor The Matrix Resurrections. Maar wat nou als Jonathan Groff te zien is als de schurkachtige Agent Smith? Dat is een verhaal dat nu rond gaat.

Agent Smith was naast de machines de voornaamste slechterik van de eerste trilogie. Oorspronkelijk was het de bedoeling om Weaving weer terug te halen, maar hij zat vast met zijn planning en kon helaas niet. En dus zit hij er niet in. Maar gespeculeerd wordt nu dat Groff gecast is in de rol.

Een nieuwe Agent Smith?
The Matrix Resurrections heeft heel wat vragen om te beantwoorden. Hoe kunnen Neo en Trinity, die duidelijk dood waren aan het einde van de trilogie, toch terugkeren? En waarom zien we een jongere Morpheus? Terwijl de trailer duidelijk suggereert dat de film zich afspeelt na de eerste trilogie.

Interessant is dat de trailer ernaar hint dat Jonathan Groff de rol van Agent Smith speelt. Hij zegt aan het einde namelijk, terwijl hij een zwart pak draagt: "na al die jaren terug waar het begonnen is. Terug in de Matrix".

Daarmee zien we meteen een parallel met de eerste film in de franchise, waarin Agent Smith Morpheus verhoorde en ook zoiets zei. Daarmee lijkt ernaar gehint te worden dat de acteur zomaar eens een versie van een gereïncarneerde Smith speelt.

NieuwsFilm

meest populair