Is Agent Smith stiekem terug in 'The Matrix Resurrections'?

Wat als Jonathan Groff de nieuwe Agent Smith is?

Jim Pedd 19 september 2021 09:33 in Featured
Helaas keert Hugo Weaving niet terug voor The Matrix Resurrections. Maar wat nou als Jonathan Groff te zien is als de schurkachtige Agent Smith? Dat is een verhaal dat nu rond gaat.

Agent Smith was naast de machines de voornaamste slechterik van de eerste trilogie. Oorspronkelijk was het de bedoeling om Weaving weer terug te halen, maar hij zat vast met zijn planning en kon helaas niet. En dus zit hij er niet in. Maar gespeculeerd wordt nu dat Groff gecast is in de rol.

Een nieuwe Agent Smith?
The Matrix Resurrections heeft heel wat vragen om te beantwoorden. Hoe kunnen Neo en Trinity, die duidelijk dood waren aan het einde van de trilogie, toch terugkeren? En waarom zien we een jongere Morpheus? Terwijl de trailer duidelijk suggereert dat de film zich afspeelt na de eerste trilogie.

Interessant is dat de trailer ernaar hint dat Jonathan Groff de rol van Agent Smith speelt. Hij zegt aan het einde namelijk, terwijl hij een zwart pak draagt: "na al die jaren terug waar het begonnen is. Terug in de Matrix".

Daarmee zien we meteen een parallel met de eerste film in de franchise, waarin Agent Smith Morpheus verhoorde en ook zoiets zei. Daarmee lijkt ernaar gehint te worden dat de acteur zomaar eens een versie van een gereïncarneerde Smith speelt.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jammer dat Hugo niet terug keert, hij is agent Smith, dus dit is wel een faal van de film

5ieb

Avatar

Wie zegt dat Neo nog in The Matrix zit? In de trailer is duidelijk een gouden gloed over alles. De gouden code is ook te zien als ze de titel van de film onthullen. De groene code gaat van boven naar beneden en de gouden code van beneden naar boven.
Zit Neo misschien in de wereld die hij zag in deel 3 (zonder ogen). ;)

Popcultuurfreak

Avatar

Dat personage komt op mij echt niet over als Smith. Wel als een ander soort gatekeeping programma.

Tim78

Avatar

Ik hoop ergens dat deze film een opzet is naar vervolgen waarbij zowel hugo weaving en Laurence Fishburne terug zullen keren in hun rol, al is het alleen in de matrix zelf als code or what ever

NieuwsFilm

meest populair