Jessica Chastain blikt terug op haar schurkenrol in 'X-Men Dark Phoenix' flop

Jessica Chastain blikt terug op haar schurkenrol in 'X-Men Dark Phoenix' flop

Ze wil best wel opnieuw een villain spelen, maar geen superheldin.

Jessica Chastain en Oscar Isaac spelen de hoofdrollen in de film Scenes from a Marriage. Ze zijn het project dan ook volop aan het promoten, al liet de actrice zich tijdens een recent interview uit over haar rol als de schurk Vuk in de verguisde X-Men film Dark Phoenix.

Grappig genoeg speelde Isaac zelf ook een villain in een X-Men film, namelijk Apocalypse in de gelijknamige blockbuster. Ze denken allebei echter heel anders over hun aandeel in de bekende franchise.

Reactie
Enkele tijd terug liet Isaac al weten dat de opnames van X-Men: Apocalypse niet altijd even leuk waren, aangezien hij onder een gigantische laag make-up zat en ook een loodzwaar kostuum moest dragen. Chastain had dan juist weer moeite met de overname van 20th Century Fox door Disney, waardoor de plannen werden aangepast.

Zo zegt ze: "Ik was erdoor in de war. De studio werd in een keer overgenomen en ik wist niet eens de naam van mijn personage totdat ik de film zag. Ik begreep er dan ook helemaal niets van..."

Wel neemt ze het op voor de regisseur, Simon Kinberg. Zo zegt ze dat het niet zijn fout was, maar dat het gewoon een rommeltje werd na de overname. Samen werkten ze opnieuw samen aan de actiefilm The 355: "Hij is een geweldige regisseur en een hele leuke persoon. Ik ben echt helemaal weg van hem."

Nog eens?
De actrice zegt dat ze nog een andere rol in een superheldenfilm kreeg aangeboden, namelijk die van Maya Hansen in Iron Man 3. Hier had ze echter geen interesse in, waardoor Rebecca Hall ermee aan de haal ging.

Zo gaat Chastain verder: "Ik zou nog best wel eens aan een superheldenfilm willen meedoen, maar dan alleen als de slechterik. Ik wil geen superheld spelen, omdat je dan weer aan zo'n 10 films en een 10-jarig contract vasthangt. Daar heb ik geen zin in."

NieuwsFilm

meest populair