Amazon-serie 'The Lord of the Rings' brengt bekende terug

Howard Shore gaat weer muziek maken!

Jim Pedd 21 september 2021 22:30 in Algemeen
Howard Shore, de componist van Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie, is in onderhandelingen om terug te keren voor de aankomende televisieserie van Amazon Prime Video.

Gek is het niet dat Amazon probeert om Shore aan boord te krijgen. Zijn muzikale bijdragen aan Jacksons films waren een belangrijk deel van wat ze succesvol maakte. Kijk maar naar de drie Oscars die hij kreeg voor zijn werk aan deze trilogie. Shore verzorgde later ook de muziek voor de The Hobbit-films.

The Lord of the Rings
Het begint er nu dus op te lijken dat Shore weer terugkeert naar de fantasiewereld van J.R.R. Tolkien. Deadline meldt dat de componist in gesprek is om de muziek te componeren voor de aankomende prequelserie.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings, dat naar het schijnt een recordbrekende 465 miljoen dollar kostte om te maken, is vanaf 2 september 2022 te zien op Prime Video.

Aangezien de televisieserie weinig DNA lijkt te delen met de films van Jackson, is het terugbrengen van Shore een mooie manier om fans van de films aan boord te krijgen. Bovendien moest Amazon wel iets doen, nu de productie van de serie verplaatst wordt van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hylian_Knight

Avatar

Nog in onderhandeling... dus nog even afwachten. Zou wel heel gaaf zijn!

Rich Art

Avatar

Vraag me alleen af of hij bepaalde thema's terug mag laten komen of dat hij voor een compleet nieuwe score gaat.

MovieWanker

Avatar

Wordt 1 groot woke shit fest!

KeesjeNL

Avatar

En ik maar denken dat Howard Shore al jaren was overleden..

centr1no

Avatar

De muziek is belangrijk, maar ik zie niet hoe het inhuren van Shore fans van de films (zowat iedereen) warm moet maken voor die serie.
Als de muziek herkenbaar is dan is dat leuk maar zegt verder niets over de serie. Maar ik neem toch aan dat er wel voor originele scores gekozen wordt en dan zegt het helemaal niets.

Thiver

Avatar

centr1no "Als de muziek herkenbaar is dan is dat leuk maar zegt verder niets over de serie. Maar ik neem toch aan dat er wel voor originele scores gekozen wordt en dan zegt het helemaal niets."

Je bedoelt leidmotieven? Ja, logischerwijs zouden we inderdaad maar weinig bekends moeten horen, aangezien het verhaal zich in een volledig andere plaats en tijd afspeelt. Maar goed, met Shore aan boord heb je wel een zekere muzikale cohesie.

NieuwsFilm

meest populair