Amazon-serie 'The Lord of the Rings' brengt bekende terug

Amazon-serie 'The Lord of the Rings' brengt bekende terug

Howard Shore gaat weer muziek maken!

Howard Shore, de componist van Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie, is in onderhandelingen om terug te keren voor de aankomende televisieserie van Amazon Prime Video.

Gek is het niet dat Amazon probeert om Shore aan boord te krijgen. Zijn muzikale bijdragen aan Jacksons films waren een belangrijk deel van wat ze succesvol maakte. Kijk maar naar de drie Oscars die hij kreeg voor zijn werk aan deze trilogie. Shore verzorgde later ook de muziek voor de The Hobbit-films.

The Lord of the Rings
Het begint er nu dus op te lijken dat Shore weer terugkeert naar de fantasiewereld van J.R.R. Tolkien. Deadline meldt dat de componist in gesprek is om de muziek te componeren voor de aankomende prequelserie.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings, dat naar het schijnt een recordbrekende 465 miljoen dollar kostte om te maken, is vanaf 2 september 2022 te zien op Prime Video.

Aangezien de televisieserie weinig DNA lijkt te delen met de films van Jackson, is het terugbrengen van Shore een mooie manier om fans van de films aan boord te krijgen. Bovendien moest Amazon wel iets doen, nu de productie van de serie verplaatst wordt van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk.

NieuwsFilm

meest populair