Rechtszaak rond 'Black Widow' van Scarlett Johansson heeft grote gevolgen voor heel Disney

Rechtszaak rond 'Black Widow' van Scarlett Johansson heeft grote gevolgen voor heel Disney

Disney heeft besloten om alle deals opnieuw te bekijken.

Disney HQ gaat de boel wat veranderen. CEO Bob Chapek laat weten dat het bedrijf actief kijkt naar de mogelijkheid om contracten met acteurs en actrices te veranderen.

Dat doet Disney naar aanleiding van de rechtszaak die Scarlett Johansson aanspande rond de box office prestaties van de film Black Widow. Die werd tegelijk uitgebracht in de bioscoop en op streamingdienst Disney+, met gevolgen voor de verdienste van Johansson.

Contracten veranderen
"We hebben een deal die onder een bepaalde set omstandigheden gemaakt is. Daarna komt de film uit in een compleet andere set omstandigheden, dus is er een beetje een reset die we nu doormaken. Uiteindelijk denken we dat het belangrijk is om hierin te voorzien in toekomstige deals," legde Chapek uit.

"Op dit moment proberen we ons talent ook recht aan te doen. Ik denk dat het talent dat ook probeert voor ons. We zoeken gewoon een manier om de verschillen te overbruggen."

Daarmee gaat hij dus niet direct in op de problemen die spelen met Johansson. Maar duidelijk is dat deals van voor de pandemie opnieuw vormgegeven moeten worden, om deze problemen te voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair