Rechtszaak rond 'Black Widow' van Scarlett Johansson heeft grote gevolgen voor heel Disney

Disney heeft besloten om alle deals opnieuw te bekijken.

Jim Pedd 23 september 2021 17:20 in Algemeen
Disney HQ gaat de boel wat veranderen. CEO Bob Chapek laat weten dat het bedrijf actief kijkt naar de mogelijkheid om contracten met acteurs en actrices te veranderen.

Dat doet Disney naar aanleiding van de rechtszaak die Scarlett Johansson aanspande rond de box office prestaties van de film Black Widow. Die werd tegelijk uitgebracht in de bioscoop en op streamingdienst Disney+, met gevolgen voor de verdienste van Johansson.

Contracten veranderen
"We hebben een deal die onder een bepaalde set omstandigheden gemaakt is. Daarna komt de film uit in een compleet andere set omstandigheden, dus is er een beetje een reset die we nu doormaken. Uiteindelijk denken we dat het belangrijk is om hierin te voorzien in toekomstige deals," legde Chapek uit.

"Op dit moment proberen we ons talent ook recht aan te doen. Ik denk dat het talent dat ook probeert voor ons. We zoeken gewoon een manier om de verschillen te overbruggen."

Daarmee gaat hij dus niet direct in op de problemen die spelen met Johansson. Maar duidelijk is dat deals van voor de pandemie opnieuw vormgegeven moeten worden, om deze problemen te voorkomen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Logish. Beetje laat, maar logisch.

Popcultuurfreak

Avatar

Ik vraag me af hoe stabiel de MCU nog zal zijn na het vertrek van de Russo brothers. Ik ben nog niet echt geënthousiasmeerd van wat ze voorlopig in de planning hebben. Spiderman lijkt me wel leuk (maar dat is ook deels Sony) en Dr Strange kan goed zijn met Raimi aan de helm. Ik wacht het maar even af.
Blijkbaar heeft Marvel nu iemand gehuurd die de term "X-men" problematisch vindt. Dus voor iedereen die graag een 90s x-men adaptie wilt die comic accurate is wilde zien. Ik zou de lat niet al te hoog leggen.

Master Of Films

Avatar

Popcultuurfreak "Ik ben nog niet echt geënthousiasmeerd van wat ze voorlopig in de planning hebben. Spiderman lijkt me wel leuk (maar dat is ook deels Sony) en Dr Strange kan goed zijn met Raimi aan de helm. Ik wacht het maar even af."
Vergeet Guardians of the Galaxy Vol. 3 niet. Of je moet James Gunn helemaal niks vinden.

Popcultuurfreak "Blijkbaar heeft Marvel nu iemand gehuurd die de term "X-men" problematisch vindt."
Voor de goede orde. Je hebt het over Victoria Alonso. Sinds Iron Man deel 1 (2008) is ze al betrokken bij Marvel Studios. Deze rare woke muts heeft al eerder van die bizarre uitspraken gedaan. Zo heeft zij Tony Stark altijd problematisch gevonden. Smiley face

During a recent interview with Time, Marvel Studios Executive Vice President of Production Victoria Alonso explained why that scene bothered her at the time and still does to this very day.

"It bothered me then and it bothers me now," Alonso explained. "I remember thinking, ‘She’s not a thing.’ But how apropos: the world sees a sexy woman and thinks that because she is beautiful, that’s all she has to give."
Let wel. Dit is het NIET begrijpen van een Marvel karakter en dat ze het te persoonlijk maakt. Zal mij niet verbazen als ze vele mannen over een kam scheert (lang leve de woke beweging!).

Voorlopig blijft ze wel bij Marvel Studios, want ze heeft promotie gehad.
Alonso has been promoted to president, physical and postproduction, visual effects, and animation production for Marvel Studios. She will work across Marvel’s entire slate of film and series and will continue to report to co-president Louis D’Esposito. She previously held the title of executive vp production.

starbass

Avatar

De Russo broertjes zijn ook weer niet zo belangerijk, dat hadden andere ook gekund, zolang Feige er grip heeft over de hoofdzaken zal het wel goed komen.

Artificialis

Avatar

Scarlett Johansson heeft deze film gemaakt met de gedachte dat het 1 miljard dollar kon opbrengen. Ze heeft het uitsluitend gedaan voor het geld. En dat was te merken. Het was een zwaar teleurstellende film. Haar bijdrage was teleurstellend. $20 dollar was eigenlijk al teveel salaris.

Sunspot

Avatar

@Popcultuurfreak

Dat met Spiderman is voor velen puur omdat o.a. Molina terugkeert als Octo.

Anders zou ik helemaal niet hyped zijn, net als bij de eerdere films met Holland erin.

Het MCU is op, was even leuk, maar wat er nu uitkomt doet niks, te WOKE ook, niet interessant.

Weten ze zelf ook heus wel, al die vrouwen superhelden straks gaan ook 'hulp' krijgen.

Jeroen van Eck

Avatar

Popciltuurfreak. De russobrothers hebben aangegeven wel terug te willen maar voor een verhaal als secret wars. Ze zijn dus niet weg, ze komen terug maar alles moet in alle rust worden opgebouwd

Jeroen van Eck

Avatar

@Sunspot dit is niet waar! Shang chi bewijst naar dat marvel zijn fans kan en blijft verassen. Ik denk dat de hype dood is maar marvel is iets wat jaren door zal blijven gaan zolang feige op kop blijft.

Aeon

Avatar

Ik verwacht nog iets van Dr strange hoop op het beste voor Guardians of the Galaxy 3.
Maar ik vrees het ergste.
Scarlett Johansson is gewoon niet zo goed.
Het is jammer dat een legitieme klacht uitgevochten wordt met dit character.

NieuwsFilm

meest populair