Eindelijk weer wat details over Alejandro González Iñárritu's (Birdman, The Revenant) nieuwe film

Bardo or False Chronicle of a Hanful of Truths.

Wouter Drummen 24 september 2021 13:21 in Algemeen
Vele filmfans smachten naar Alejandro González Iñárritu's nieuwe film. De Mexicaanse regisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met films als Birdman en The Revenant en nu weten we eindelijk wat meer over zijn volgende project.

Eerder werd gezegd dat de titel van de film Limbo zou zijn, maar ondertussen is de echte titel onthuld: Bardo (or False Chronicle of a Handful of Truths). Bardo wordt beschreven als een nostalgische komedie die zich afspeelt tijdens een epische reis.

Verhaal
Het hoofdpersonage is een gevierde Mexicaanse journalist en documentairemaker. Hij keert terug naar zijn thuisland en wordt er niet alleen geconfronteerd met zijn identiteit, familiale relaties en herinneringen, maar ook met het Mexico van vroeger en nu.

De hoofdrol is weggelegd voor de Spaans-Mexicaanse acteur Daniel Giménez Cacho, voornamelijk bekend van Guillermo del Toro's Cronos en Pedro Almodóvar's La Mala Educación. De Argentijnse actrice en zangeres Griselda Siciliani speelt ook een belangrijke rol.

Team
Het script werd verzorgd door Iñárritu zelf, al werd hij wel bijgestaan en geholpen door Nicolás Giacobone. Samen schreven ze ook al eerder Biutiful en Birdman. Ook weten we dat kostuumontwerpster Anne Terrazas en production designer Eugenio Caballero, die allebei aan Alfonso Cuarón's Roma meewerkten, van de partij zullen zijn.

Normaal gesproken werkt Iñárritu graag samen met de bekende cameraman Emmanuel Lubezki, maar deze keer ging die eer naar Darius Khondji (o.a. bekend van Se7en en Uncut Gems). Wanneer de film te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Ik kijk er naar uit, Birdman en the revenant waren top. Roma ken ik niet.

NieuwsFilm

meest populair