3 steengoede oorlogsfilms op Netflix om direct aan te zetten

Dit zijn de toppers in het veelbekeken genre op dit moment.

Bram de Groot 25 september 2021 22:30 in Netflix
Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie werden heel goed ontvangen. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

Schindler's List

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Embeth Davidtz, Mark Ivanir, Caroline Goodall, Norbert Weisser | Kijk nuDe op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

The Pianist

Regie: Roman Polanski | Hoofdrollen: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Emilia Fox, Richard Ridings, Ed Stoppard, Maureen Lipman | Kijk nuOp 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad.

They Shall Not Grow Old

Regie: Peter Jackson | Documentaire | Kijk nuHonderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. They Shall Not Grow Old geeft een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mcdaktari

Avatar

They Shall Not Grow Old heb ik nog steeds niet gezien, terwijl ik de film zelf heb maar nog geen zin had om te kijken.

Kubrik66

Avatar

Alledrie geweldig, al is TSNGO een docu. Lichtelijk taai begin, maar na de overgang met ingekleurde, digitale beelden zeer overdonderend. Makkelijk de beste documentaire die ik in zeer lange tijd gezien heb.

Marklar

Avatar

They shall een half uurtje van gezien maar heel boeiend was het helaas niet

chefry1983

Avatar

Schindlers list, wat is dat een waanzinnig goede film! Een van Spielbergs beste tot op heden.

NieuwsFilm

meest populair