3 steengoede oorlogsfilms op Netflix om direct aan te zetten

3 steengoede oorlogsfilms op Netflix om direct aan te zetten

Dit zijn de toppers in het veelbekeken genre op dit moment.

Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie werden heel goed ontvangen. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

Schindler's List

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Embeth Davidtz, Mark Ivanir, Caroline Goodall, Norbert Weisser | Kijk nu



De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

The Pianist

Regie: Roman Polanski | Hoofdrollen: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Emilia Fox, Richard Ridings, Ed Stoppard, Maureen Lipman | Kijk nu



Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad.

They Shall Not Grow Old

Regie: Peter Jackson | Documentaire | Kijk nu



Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. They Shall Not Grow Old geeft een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

NieuwsFilm

meest populair