IMAX-schermen Nederland zijn postzegels vergeleken met het grootste ter wereld

IMAX-schermen Nederland zijn postzegels vergeleken met het grootste ter wereld

En je hoeft helemaal niet zo ver te reizen voor te reizen!

In Nederland kun je naar zeven IMAX-schermen. Naast het scherm van OMNIMAX heeft Pathé zes van zijn bioscopen uitgerust met een zaal waarin een IMAX 3D-scherm te vinden is van zo'n 20 x 10 meter. Grote schermen dus, maar het kan nog gekker.

Aankomende donderdag wordt er in Leonberg nabij Stuttgart (Duitsland) het grootste IMAX-scherm ter wereld in gebruik genomen. In het Traumaplast Multiplex hangt een circa 225 kilo zwaar scherm van ruim 38 beter breed en 21 meter hoog.

Dat is breder dan een Boeing 737 vliegtuig en dus bijna twee keer zo groot als het grootste scherm in Nederland. In Pathé Arnhem hangt een scherm van 21 meter breed en 12 meter hoog.

IMAX-scherm van bijna 40 meter breed!
De zaal in het Traumaplast Multiplex heeft ruimte voor 574 bezoekers. De projectie is op basis van Lasertechnologie en in de zaal zit de 12-kanaals geluidstechnologie van IMAX verstopt.

"Het IMAX-scherm in het Traumpalast herdefinieert het 'grote scherm'," zei Rich Gelfond, CEO van IMAX tegenover Variety. "Met Lochmann Filmtheaterbetriebe hebben we een onvergetelijke bioscoopervaring gecreëerd waar fans zich echt kunnen onderdompelen in 's werelds grootste blockbusters op 's werelds grootste scherm."

De eerste film die het enorme doek gaat gebruiken is No Time to Die die deels werd opgenomen met 15/70mm IMAX-camera's. Zo'n 40 minuten gaat "fullscreen". Het lel is het achtste IMAX-scherm in Duitsland.



NieuwsFilm

meest populair