'No Time to Die'-actrice Ana de Armas wil 'Bond-girl'-term niet meer horen

Tijd voor een nieuwe naam?

No Time to Die is Daniel Craig's laatste keer als 007, maar de eerste keer voor Ana de Armas als 'Bond girl'. Tijdens een recent interview laat de actrice echter weten niet zo genoemd te willen worden.

Na de nodige tegenslagen en vertragingen, komt No Time to Die van Cary Fukunaga eindelijk nu uit. De eerste recensies zijn lovend en noemen het een een Bond-film als geen ander, met een sterk afscheid voor Craig.

Aandacht
Niet zo heel gek dus, dat het voornamelijk gaat over Craig's laatste optreden als de wereldberoemde geheim-agent, maar ook de actrices krijgen meer dan genoeg aandacht. Zo keren o.a. Moneypenny (Noamie Harris) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) terug, maar zijn er ook nieuwkomers als Nomi (Lashana Lynch) en Paloma (de Armas).

Bondgirls bestaan al zo lang als de spion zelf, maar zijn de afgelopen jaren wel veranderd. Ze zijn dan nog misschien wel bloedmooi, ze kunnen nu ook goed uit de voeten met wapens en vechten zelf ook behoorlijk veel. De Armas denkt dat het dan ook tijd is om een andere term dan Bond-girls te gaan gebruiken.

Reactie
Zo zegt de actrice, o.a. ook bekend van Blade Runner 2049 en Knives Out: "Ik denk dat er in deze film geen Bond-girls zitten, maar 'Bond-women'. Ze hebben vele talenten, zijn sterk en laten dat allemaal op hun eigen, unieke manier zien."

"Ze zijn gelijk aan Bond. Tijden veranderen en ik denk dat dat ook goed wordt weerspiegeld in de film."

Nieuwe Bond
Er wordt ook al jarenlang gesproken over een nieuwe Bond. Zo hebben we al heel wat namen voorbij horen komen. Misschien kunnen we ook wel 's werelds eerste zwarte Bond of zelfs een vrouw als Bond verwachten, al lijkt deze kans tamelijk klein

Niet alleen Craig maar ook de bekende producente Barbara Broccoli liet namelijk weten dat het belangrijk is goede rollen te schrijven voor vrouwen, maar dat Bond een man zou moeten blijven.

NieuwsFilm

meest populair