'No Time to Die'-actrice Ana de Armas wil 'Bond-girl'-term niet meer horen

Tijd voor een nieuwe naam?

Wouter Drummen 1 oktober 2021 13:48 in Algemeen
No Time to Die is Daniel Craig's laatste keer als 007, maar de eerste keer voor Ana de Armas als 'Bond girl'. Tijdens een recent interview laat de actrice echter weten niet zo genoemd te willen worden.

Na de nodige tegenslagen en vertragingen, komt No Time to Die van Cary Fukunaga eindelijk nu uit. De eerste recensies zijn lovend en noemen het een een Bond-film als geen ander, met een sterk afscheid voor Craig.

Aandacht
Niet zo heel gek dus, dat het voornamelijk gaat over Craig's laatste optreden als de wereldberoemde geheim-agent, maar ook de actrices krijgen meer dan genoeg aandacht. Zo keren o.a. Moneypenny (Noamie Harris) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) terug, maar zijn er ook nieuwkomers als Nomi (Lashana Lynch) en Paloma (de Armas).

Bondgirls bestaan al zo lang als de spion zelf, maar zijn de afgelopen jaren wel veranderd. Ze zijn dan nog misschien wel bloedmooi, ze kunnen nu ook goed uit de voeten met wapens en vechten zelf ook behoorlijk veel. De Armas denkt dat het dan ook tijd is om een andere term dan Bond-girls te gaan gebruiken.

Reactie
Zo zegt de actrice, o.a. ook bekend van Blade Runner 2049 en Knives Out: "Ik denk dat er in deze film geen Bond-girls zitten, maar 'Bond-women'. Ze hebben vele talenten, zijn sterk en laten dat allemaal op hun eigen, unieke manier zien."

"Ze zijn gelijk aan Bond. Tijden veranderen en ik denk dat dat ook goed wordt weerspiegeld in de film."

Nieuwe Bond
Er wordt ook al jarenlang gesproken over een nieuwe Bond. Zo hebben we al heel wat namen voorbij horen komen. Misschien kunnen we ook wel 's werelds eerste zwarte Bond of zelfs een vrouw als Bond verwachten, al lijkt deze kans tamelijk klein

Niet alleen Craig maar ook de bekende producente Barbara Broccoli liet namelijk weten dat het belangrijk is goede rollen te schrijven voor vrouwen, maar dat Bond een man zou moeten blijven.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Het is maar een naam.

De vrouwen in de Bond films zijn al jaren gelijk aan James. Sterker nog Michelle Yeoh die schopte net zo hard kont als de beste mannelijke actieheld.

Judge Dredd

Avatar

^ Mee eens, het is maar een naam, het feit dat de vrouwen betere en belangrijkere rollen krijgen in de Bond-franchise maakt het verschil, niet of ze nu 'girls', 'women' of iets anders genoemd worden.

Bigds9fan

Avatar

Absoluut. Dat is net zo'n discussie als over het uiterlijk van dames in films en series.

Er zijn erbij die denken dat bloot "moet" en dragen dus de meest belachelijke outfits of je hebt vrouwen die er alles aan doen om er niet sexy uit te zien omdat ze denken dat ze dan serieus genomen worden.

Terwijl de vrouwen die daar tussen in zitten dus juist beiden doen. Zoals Gillian Anderson in de laatst Johnny English movie goed deed. Of Izabella in GoldenEye.

En ja de serie is daarin echt verbeterd want Roger Moore kwam in een van de films ergens om een wetenschapper te ontmoeten en toen het een dame bleek te zijn was het van "A woman."

Hoe erg ik ook van Bond en Moore houd, tenenkrommend was dat. En nee dat het een oudere film is telt hier niet, het blijft tenenkrommend.

GreenHornet

Avatar

ze is al ook aan het Woken.
Bond girls zullen altijd blijven.

aeverhoog

Avatar

Hoeveel minuten zit ze eigenlijk in de film?

Jamal M

Avatar

Het publiek bepaald zelf wel hoe ze genoemd worden! Haar character in de film was wel een van de hoogte puntjes in de film.

centr1no

Avatar

En het leek zo'n leuke meid.
Sorry, vrouw.

Decepticon

Avatar

Inderdaad een woke reactie, Bond girls zullen inderdaad altijd blijven, dat is nu eenmaal wat bij Bond en een Bond film hoort.

Gigan72

Avatar

Woke bitch

GreenHornet

Avatar

Bond aan de Spa Rood.
Bond in een Electrische Auto.

Judge

Avatar

Ik ben blij dat deze actrice zich zo bekommert om hoe vrouwelijke bijrollen in de James Bond filmreeks genoemd worden.

Ze heeft wel een punt. Ze is natuurlijk geen meisje meer. Met Bond Girl bedoelen ze misschien wel Bond hoer. Godzijdank gebruiken ze die term niet. En dát zou ik pas echt niet vinden kunnen. Dat is zo vrouw onvriendelijk dat ik dat een reden zou vinden om niet naar de film te gaan. Dat meen ik serieus!

Kunnen we niet een manier bedenken om met terugwerkende kracht alle verwijzingen naar Bond Girls te vernietigen? Dat zou pas een signaal afgeven.

ThysRomani

Avatar

Judge, you're either a woman, or in desperate need of one.

Smiley face

NieuwsFilm

meest populair