Gerucht: Indiana Jones krijgt een vrouwelijke opvolger en dit is haar

Gerucht: Indiana Jones krijgt een vrouwelijke opvolger en dit is haar

Harrison Ford geeft het stokje door na Indiana Jones 5?

Volgend jaar in de zomer is de vijfde Indiana Jones-film te zien. Dan is acteur Harrison Ford tachtig jaar oud en voor de tweede keer sinds 1989 als de iconische archeoloog te zien.

Gek is het dus niet dat we al tijden horen dat Indiana Jones 5 de laatste film in de franchise met Harrison Ford erin is. We weten dat al eerder geprobeerd werd een opvolger te vinden voor Ford, met de film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Nieuwe Indy?
Toen Kingdom of the Crystal Skull in de bioscoop uitkwam, probeerde Lucasfilm het stokje van Indiana Jones over te dragen aan zijn zoon Mutt, gespeeld door Shia Labeouf. Maar niet alleen was die film een tegenvaller, ook was lang niet iedereen even blij met de rol van Labeouf.

Nu claimt de site Giant Freakin Robot dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om Phoebe Waller-Bridge de nieuwe hoofdpersoon in de franchise te maken. Zij zou dan in toekomstige films te zien kunnen zijn.

Hoewel het een interessant gerucht is, en GFR regelmatig nog best goed zit met verhalen, is het wel zo dat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy expliciet gezegd heeft dat Indy 5 het laatste deel in de franchise wordt. Kortom: of dit klopt hang vermoedelijk vooral van de box office af.

NieuwsFilm

meest populair