'No Time to Die' en 'Venom 2' maken eerste klappers in wereldwijde bioscopen

'No Time to Die' en 'Venom 2' maken eerste klappers in wereldwijde bioscopen

Ook Shang-Chi naar box office-hoogtepunt.

Het gaat weer goed met de blockbusters aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Deze week kwamen No Time to Die en Venom: Let There Be Carnage uit en deze weten de eerste financiële succes te noteren. Daarnaast bereikte Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in de States een mijlpaal sinds de start van de coronatijd.

Als eerste de 25e Bond-film. Deze ging in première in heel wat Europese en een aantal Aziatische landen. Er werd tijdens de officiële premièrenacht en -dag een mooie 22 miljoen dollar opgehaald. Daarvan komt 6,6 miljoen dollar uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland en dat is 14% meer dan de opbrengt van Spectre (2015) over dezelfde periode.

Venom en Shang-Chi
De Marvel-film Venom: Let There Be Carnage heeft tijdens de nachtelijke voorpremières in de States een mooie 11,6 miljoen dollar opgehaald. Dat is net iets minder dan de 13,2 miljoen dollar van Black Widow. Dit weekend zou Venom 2 mogelijk 60 miljoen dollar gaan ophalen in de States.

Shang-Chi van Marvel Studios viel ook weer op. De solofilm staat nu op meer dan 200 miljoen dollar in de States en sinds Bad Boys For Life (februari 2020) heeft geen enkele film een dergelijke score laten zien in de States. Wereldwijd staat de teller op zo'n $380 miljoen.

Overigens verschijnt volgende week No Time to Die in de States en dat zullen de Marvel-films zeker merken in de opbrengst. Venom: Let There Be Carnage komt op 20 oktober uit in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair