Bedenker totaal afgebrande film 'Cats' had een opmerkelijke 'therapie' nodig

Andrew Lloyd Webber kocht een hond om van trauma 'Cats'-verfilming af te komen. De kleine viervoeter moet voor afleiding zorgen.

FilmTotaal 8 oktober 2021 10:53 in Celebrity
Zeggen dat Andrew Lloyd Webber synoniem is aan Broadway is een understatement. Hij is een absolute legende en het muzikale brein achter de langstlopende show ooit, The Phantom Of The Opera.

Andere hits van zijn hand zijn Jesus Christ Superstar, Evita, Joseph, The Amazing Technicolor Dreamcoat en natuurlijk de katachtige sensatie Cats (de musical bedoelen we dan, hè?).

Nadat de theaters langzaam weer uit hun coronaschulp kropen, interviewde VARIETY de nu 73-jarige Webber die een hilarische onthulling gaf over wat hij de afgelopen maanden heeft uitgespookt.

Webber bekent dat de beruchte en wanstaltige flop Cats uit 2019 hem zoveel consternatie bezorgde, dat hij besloot om een hond te nemen:

"Cats was zó fout, totaal verkeerd. Ik zag het en dacht alleen maar 'Oh God, nee'! Het dreef mij ertoe om een hond te nemen. Dus het enige goede wat hieruit voort is gekomen, is mijn kleine lieve Havanezer puppy".

Mentale steun
Webber houdt zoveel van de hond dat hij niet zonder kan reizen en hij moest een manier bedenken om hem mee te nemen naar New York:

"Ik schreef aan de luchtvaartmaatschappij dat ik hem voor therapie altijd bij me moest hebben omdat ik emotioneel beschadigd ben. Zij schreven terug 'Kun je bewijzen dat je hem echt nodig hebt'? Waarop ik zei 'Kijk naar wat Hollywood met mijn musical Cats heeft gedaan'. Toen kwam de simpele goedkeuring met een briefje waarop stond 'Geen doktersrapport verplicht'.

NieuwsFilm

meest populair